Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az Unió és a WHO is besegít a kelet-európai oltásokba


Átmeneti covid-kórház egy orvosi egyetemen Lviv, Ukrajna, 2021. január 26.
Átmeneti covid-kórház egy orvosi egyetemen Lviv, Ukrajna, 2021. január 26.

40 millió eurós regionális programot indít az Egészségügyi Világszervezet az Európai Unióval közösen hat kelet-európai ország átoltottságának növelése érdekében.

A programban Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova és Ukrajna vesz részt – közölte az EU és az ENSZ egészségügyi ügynöksége február 11-én.

„Azzal, hogy megerősítjük az előkészületeket és a készültséget, ez a program felkészíti az országokat a vakcinák befogadására és beadására, ideértve a COVAX-tól [globális oltási tervtől] származó oltóanyagokat és az EU tagállamai közti oltásmegosztási mechanizmusból érkezőket is”- írja az Európai Bizottság.

A COVAX egy világszintű kezdeményezés, melynek célja, hogy a szegényebb országoknak is biztosítson oltóanyagot.

A hat ország annak a keleti partnerségnek a része, amely az EU és számos kelet-európai ország közötti kapcsolatok megerősítésére törekszik. Az EU három éves időtartamon biztosítja a forrást, az oltások beadásában pedig a WHO segédkezik.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG