Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Biden és felesége a Fehér Házban fogadta az ukrán first ladyt


Joe Biden amerikai elnök és Jill Biden amerikai first lady üdvözli Olena Zelenszka ukrán first ladyt a Fehér Házban Washingtonban 2022. július 19-én
Joe Biden amerikai elnök és Jill Biden amerikai first lady üdvözli Olena Zelenszka ukrán first ladyt a Fehér Házban Washingtonban 2022. július 19-én

Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden kedden a washingtoni Fehér Házban fogadta Olena Zelenszkát, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségét.

A két first lady már a Fehér Ház előtt megölelte egymást, miután az ukrán elnök felesége megérkezett egy fekete terepjáróval. Az elnök egy csokrot adott át Olena Zelenszkának, amelyben napraforgó is volt, Ukrajna nemzeti virága.

A két first ladyről több fotó is készült, mielőtt bementek volna a Fehér Házba, ahol a kormányzati tisztviselők tájékoztatták Zelenszkát arról, hogy az Egyesült Államok hogyan próbál segíteni a háború miatt szenvedő ukránoknak.

Zelenszka, aki májusban találkozott először Jill Bidennel, amikor az amerikai first lady európai körútján Nyugat-Ukrajnában járt, a héten magas rangú képviselőkkel találkozik Washingtonban.

Jill Biden azt mondta, hogy ukrajnai látogatása óta beszélt arról a csapatával, hogy hogyan kéne segíteni az atrocitásokat elszenvedett anyák és gyermekek mentális problémáinak kezelésében.

Zelenszkij arról beszélt, hogy jelentős eredményeket vár felesége washingtoni látogatásától.

Zelenszka a tervek szerint szerdán a Capitoliumban beszél majd a törvényhozók előtt. Hétfőn a külügyminisztériumban tett látogatást.

Céljai között szerepel az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás növelése, és további támogatások megszerzése az emberek védelme érdekében az orosz terrorral szemben, valamint a humanitárius segítségnyújtás fellendítése - mondta Zelenszkij.

Az ukrán elnök fontosnak nevezte feleségének a kongresszushoz intézett beszédét. „Nagyon bízom benne, hogy meghallják majd azok az emberek, akik felelősek a döntéshozatalért az Egyesült Államokban” – tette hozzá.

Készült a Reuters és az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG