Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Brüsszelből az európai szélsőjobb rendezvényére utazik a magyar igazságügyi miniszter


Varga Judit miniszterjelölti meghallgatása az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án
Varga Judit miniszterjelölti meghallgatása az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án

Varga Judit is látható annak az antwerpeni rendezvénynek a plakátján, amelyet a belga szélsőjobboldali és EU-kritikus Vlaams Belang (Flamand Érdek) szervezésében, Mi Európánk! (Ons Europa!) címmel tartanak 2022. június 23-án.

A hvg.hu írta meg először, hogy Varga Judit az EU-csúcs első napjának estéjén Antwerpenben az európai szélsőjobb seregszemléjén mond beszédet.

A miniszter Facebook-oldalán írt arról, hogy napközben az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban tárgyal, ahogy ő fogalmaz, „hogy megerősítsük brüsszeli hídfőállásainkat, hiszen csak így védhetjük meg a magyar családokat, munkahelyeket, nyugdíjakat és a rezsicsökkentést”.

Este azonban már – ha hihetünk az antwerpeni rendezvény plakátjának – ott lesz az európai szélsőjobb által szervezett konferencián, ahol a hvg.hu cikke szerint beszédet is mond. Varga Juditon kívül az osztrák, a francia, a portugál, az olasz, a holland, az észt és a cseh szélsőjobboldali párt képviselője szólal fel a belga szélsőjobboldali és EU-kritikus Vlaams Belang (Flamand Érdek) konferenciáján.

A résztvevők között van egyébként az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Geert Wilders holland szélsőjobboldali politikus, aki 16 éve vezeti a holland Szabadságpártot, és külön is felszólalt a magyar kormány melegellenes törvénye mellett.

Az antwerpeni találkozó kapcsán kerestük az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályát, hogy megtudjuk, ki hívta meg Varga Juditot a rendezvényre, felszólal-e ott, és ha igen, miről beszél majd. Ha megérkezik a minisztérium válasza, cikkünket frissítjük.

Varga Judit is látható annak az antwerpeni rendezvénynek a plakátján, amelyet a belga szélsőjobboldali és EU-kritikus Vlaams Belang (Flamand Érdek) szervezésében, Mi Európánk! (Ons Europa!) címmel tartanak 2022. június 23-án
Varga Judit is látható annak az antwerpeni rendezvénynek a plakátján, amelyet a belga szélsőjobboldali és EU-kritikus Vlaams Belang (Flamand Érdek) szervezésében, Mi Európánk! (Ons Europa!) címmel tartanak 2022. június 23-án

Kezdeményezték Varga Judit kihallgatását a Völner-ügyben

Közben Varga Judit tanúkénti kihallgatását kezdeményezte a 83 millió forint kenőpénz átvételével meggyanúsított Völner Pál volt államtitkár ügyvédje.

Papp Gábor a 24.hu portálnak elmondta: azért indítványozta másfél hete az igazságügyi miniszter kihallgatását, mert korrupcióval meggyanúsított védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amelyekre szerinte kizárólag Varga Judit tudna válaszolni. Az ügyvéd szerint a miniszter egyben igazolni tudná Völner Pál írásban tett vallomásának állításait.

A Szabad Európa részletesen beszámolt a Schadl–Völner-ügyről. Mint megírtuk, a hivatali vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését tavaly év végén kérte a legfőbb ügyész. Polt Péter beadványában azt írta, hogy a vádhatóság megalapozott gyanúja szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként két–ötmillió forintot fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) akkor már letartóztatásban lévő elnökétől.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG