Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Civilek vesztették életüket az orosz hadsereg újabb támadásaiban Ukrajnában


Ukrán katonák Limannál 2023. augusztus 15-én
Ukrán katonák Limannál 2023. augusztus 15-én

Legalább öt polgári áldozatot követelt a lakóövezetek ágyúzása az ország déli és délkeleti részében.

A hatóságok tájékoztatása szerint három ember vesztette életét egy Bahatir nevű településen a Donyecki területen, miután a Volnovai körzetet feltehetően Szmercs rakéta-sorozatvetővel támadták az oroszok.

„A támadás epicentrumában egy sűrűn lakott lakóövezet volt, amelynek a közelében nincsenek katonai létesítmények. A robbanások nyomán több mint egytucatnyi magánházban keletkeztek károk” – írta a főügyészi hivatal.

A csapás következtében egy hatvan év körüli házaspár, valamint 33 éves szomszédjuk halt meg. Az ügyben vizsgálat indult a háborús bűncselekmények feltárása érdekében.

Ehhez kapcsolódóan: Ukrán elnök: Belső viták helyett az egység fenntartására van szükség

Közben a Harkivi területen lévő Kupjanszk térségének ágyúzásában a megszállók által életét vesztette egy 57 éves civil, és három rendőr megsebesült. A belügyminisztérium arról számolt be, hogy megrongálódott egy vasútállomás is.

Ugyancsak kedden az orosz tüzérségi támadások egy polgári áldozatot követeltek a Herszoni területen – tudatta Olekszandr Prokugyin helyi kormányzó.

„Az utóbbi nap során az ellenség 108 támadást indított és 538 lövedéket lőtt ki tüzérségi fegyverekkel, rakétákkal, páncélosokkal, drónokkal és repülőgépekkel” – írta a tisztségviselő Telegramon.

„Nem akarnak provokálni minket” – óvatosan kerülgetik egymást az ukrán–belarusz határőrök
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:31 0:00

A kijevi vezérkar arról számolt be, hogy a harctéren kedd óta negyvenöt közvetlen összecsapásra került sor a szemben álló felek között.

Az orosz hadsereg továbbra is nagy erőkkel dolgozik a donyecki Avgyijivka bekerítésén, ahol az ukránok tizennégy további támadást vertek vissza.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előző nap újabb nyugati NASAMS légvédelmi rendszerek leszállítását jelentette be arra tekintettel, hogy a tél közeledtével várhatóan ismét sűrűsödni fognak az energetikai infrastruktúra elleni orosz támadások, ahogy tavaly is történt.

XS
SM
MD
LG