Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Átlépte a 17 ezret a magyar áldozatok száma


Hétfő reggeli adatok szerint 131 beteg veszítette életét koronavírus-fertőzés következtében Magyarországon, ezzel átlépte a 17 ezret az áldozatok száma. A kormányfő szerint beléptünk a járvány legnehezebb hetébe.

A hivatalos kormányzati oldal szerint a 131 elhunyt mellett 7706 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Kórházban 9300 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1008-an vannak lélegeztetőgépen.

Az azonosított fertőzöttek száma 524 196-ra nőtt, a gyógyultaké 354 817. A kormányoldal szerint eddig 1 334 595 embert oltottak be Magyarországon.

Orbán: nem lesz szükség külföldi segítségre, sőt

Vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök az állami rádióban arról beszélt, hogy a járvány legnehezebb hete jön, nem jósolható meg, mikor jöhet a nyitás.

„Ha van, aki vállalkozik a nyitás dátumának megjósolására, attól kérjük el a következő heti lottószámokat is” – fogalmazott​ a kormányfő, aki szerint a magyar egészségügynek nem kell majd külföldi segítséget kérnie.

“Sőt, inkább segítséget adunk majd, mert nálunk van talán a legtöbb kórházi ágy népességarányosan, és itt van a legtöbb lélegeztetőgép” – mondta Orbán Viktor, aki megerősített, hogy a koronavírusos betegek ellátásába bevonják a végzős orvostanhallgatókat, illetve más osztályokról is vezényelnek egészségügyi dolgozókat a COVID-klinikákra.

Rendkívül intenzíven terjed

A hivatalos kormányzati oldal arra hívja fel a figyelmet, hogy a járvány rendkívül intenzíven terjed, a brit vírusmutáns több embert képes fertőzni, ezért az általános higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen.

Emellett felszólítanak arra, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

XS
SM
MD
LG