Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Covid-19: ismét 100 fölött az elhunyt magyarok száma


Újabb rekordot jeleznek a szombat reggeli magyar járványadatok. Egyetlen nap alatt 107 ember veszítette életét a járvány követjeztében, a friss fertőzöttek száma 5318.

A péntek reggeli adatok után szombaton tovább romlott a járványhelyzet Magyarországon. A koronavírus-járvány kitörése óta pénteken fordult elő először, hogy 100 fölé emelkedett az egy nap alatt a Covid-19 miatt elhunytak száma.

Szombat reggelre tovább romlott a helyzet, a pénteki 103 után ugyanis 107 ember halálát jelentette a hivatalos kormányzati oldal. Tovább nőtt a friss fertőzöttek száma is, a pénteki 4709 után 5318-ra.

A elhunytak száma 2357 főre emelkedett, 24 847-en pedig meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 77 739 fő. Az aktív fertőzöttek negyede, az elhunytak 29 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 5612 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 405-en vannak lélegeztetőgépen.

A főváros külön tesztel

A második kerület polgármestere, Őrsi Gergely pénteken a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének elmondta, ők már korábban döntöttek arról, hogy letesztelnek minden olyan kerületi bölcsődei, óvodai és szociális intézményeben dolgozót, aki azt kéri.

Antigén és PCR-teszteket is beszerzett a kerületi önkormányzat, hogy azoknál, akiknél a gyorsteszt pozitív eredményt ad, ott PCR-teszttel meg lehessen erősíteni a fertőzés tényét.

Ezt a tesztelést már most hétvégén megkezdi az önkormányzat. A tesztelés pontos időbeosztás szerint történik, hogy elkerüljék a sorban állást és hogy lehetőség szerint a különböző intézményekben dolgozók ne találkozzanak – ezek az intézkedések járványügyi szempontból kiemelten fontosak.

XS
SM
MD
LG