Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csaknem 400 újabb ember került fertőzéssel kórházba


Takács Anikó háziorvos Nyírteleken olt be egy férfit, 2021. március elsején.
Takács Anikó háziorvos Nyírteleken olt be egy férfit, 2021. március elsején.

Háromezer alatti új fertőzöttet regisztráltak, de ez nem biztos, hogy valós folyamatokat jelez. Nagyon sok ember került kórházba, ingadozó a hazai átoltási sebesség.

2764 új fertőzöttet azonosított az állam keddre, illetve a járvány 130 újabb halálos áldozatát. Az aktív fertőzöttek száma már csaknem százezer főnél jár, az elhunytak száma 15 188 főnél. Az új fertőzöttek értéke lényegesen alacsonyabb, mint az elmúlt napokban megfigyelt. De korábban is voltak csúszások az adminisztrációban hétvégente, ezért érdemesebb inkább a több napos átlagokból következtetni a valós folyamatokra.

Sokakat kellett kórházba vinni

Feltűnően sok embert kellett kórházba vinni. Keddre csaknem 400 fővel nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, összesen pedig 6 071 súlyos betegről van szó. Közülük 581 beteg állapota annyira súlyos, hogy lélegeztetőgépre tették őket. Ez is komoly növekedés, majdnem 50 emberrel ugrott meg a legsúlyosabb állapotban lévők száma. De itt sem érdemes elfelejteni az adminisztráció esetleges csúszásait, a több napos átlagok valósabb képet mutatnak.

Most sem sikerült elérni a napi ötvenezer beoltottat, ami Orbán Viktor szerint legalább a húsvétig elérendő célhoz szükséges lenne. Durván 36 ezer új embert oltottak be keddre a hivatalos közlés szerint. Így Magyarországon eddig 721 677 fő kapott legalább egy oltást. Müller Cecília hétfőn egyébként bejelentette, hogy több mint négymillió adaggal több Pfizer-oltást vesz az ország. Így jelen állás szerint csak a Pfizer termékéből 10,87 millió adagot rendelt meg a kormány.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG