Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csaknem 7600 covidos van a kórházakban, ahová még több katonát vezényelnek


Lefertőtlenítik egy nő vállát, mielőtt beoltják a Pfizer harmadik, emlékeztető adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. november 24-én
Lefertőtlenítik egy nő vállát, mielőtt beoltják a Pfizer harmadik, emlékeztető adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. november 24-én

Egyetlen nap alatt 195 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Más módszert kell használniuk a kórházaknak a lélegeztetőgépen lévők számának megállapításakor. Több katonát vezényelnek a kórházakba.

Magyarországon hétfő óta 6390 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.103.108 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 195 beteg, velük az elhunytak száma 34.521 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 185.928. Kórházban 7596 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 513-an vannak lélegeztetőgépen.

Második hete lehet regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltást kérni. Az akcióhét december 5. vasárnapig tart, az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között vannak nyitva. A kormányzati járványportál adatai szerint eddig összesen 831 ezren oltatták be magukat, közülük 681 ezren már a megerősítő harmadik oltást kapták meg. Eddig 102 ezer embert oltottak be az első adag vakcinával.

Papíron jobban néz ki

A kórházaktól hétfő óta külön kérnek adatokat az invazívan és a nem-invazívan lélegeztetettekről. Eddig a lélegeztetettek száma az invazívan (intubálva, a légcsőbe helyezett tubuson keresztül) és a nem-invazívan lélegeztetettek összesített létszáma volt.

Az új számítási mód szerint azonban a kórházak már nem jelenthetik lélegeztetettnek azokat a betegeket, akik nem-invazívan (pl. arcmaszkkal vagy egyéb módon, de géppel) kell a légzésben segíteni. Ennek következtében papíron csökkent a géppel lélegeztetettek száma. Ahogy egy orvos a 44 hírportálnak elmagyarázta, ez az adatszolgáltatás így "kevésbé írja le a magyarországi covid-ellátás helyzetét, de papíron jobban néz ki.”

Még több katona a kórházakban

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Mint írták, a meghosszabbított oltási akcióhét keretében további több mint hatvannal nő a kórházakban, egészségügyi intézményekben folyamatosan szolgálatot teljesítő katonák létszáma, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását, tehermentesítsék az egészségügyi dolgozókat. Így jelenleg 95 helyszínen mintegy 870 katona támogatja az egészségügyi ellátórendszer munkáját a járványkezeléssel összefüggésben.

XS
SM
MD
LG