Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csaknem megduplázódott az új fertőzöttek száma, egy halálos áldozat van


A BKK 178-as autóbusza a Naphegy téri végállomáson 2021. március 29-én
A BKK 178-as autóbusza a Naphegy téri végállomáson 2021. március 29-én

A keddig 82 új fertőzött után szerdára 134-re emelkedett Magyarországon az egy nap alatt regisztrált betegek száma. Az elmúlt 24 órában egy ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Bécsben szigorításokat vezetnek be szeptember elsejétől.

Az új fertőzöttekkel a járvány kezdete óta összesen 811 337 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 055. Az aktív fertőzöttek száma 7 713. Kórházban 92 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Szerdán lejár a határidő, ameddig a szülők jelezhetik az iskolák felé, ha szeretnék, hogy a 12 évesnél idősebb gyermeküket beoltsák az iskolákba augusztus 30-31-ére és szeptember 2-3-ára szervezett oltási akcióban. Ezt a korosztályt kizárólag Pfizerrel oltják.

Bécs tovább szigorít

Az osztrák fővárosban, ahol az országoshoz képest eddig is szigorúbbak voltak a járványügyi intézkedések, például a maszkviselés terén, szeptember elsejétől a PCR-tesztek érvényességi ideje az eddigi 72 óráról 48 órára, míg az antigén gyorsteszteké 48 óráról 24 órára csökken.

Michael Ludwig polgármester kedd délután jelentette be a rendelkezéseket. Mint mondta, szeretnék elkerülni, hogy ugrásszerű emelkedjen a fertőzöttek száma az iskolakezdés és a nyaralásból visszatérők miatt. Ausztriában is emelkedik a napi új megbetegedések száma, és ott is a vírus agresszívebb, delta-variánsa okozza ezt.

XS
SM
MD
LG