Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csaknem tízezer újabb fertőzött és 74 halálos áldozat, köztük Csollány Szilveszter


Csollány Szilveszter
Csollány Szilveszter

Az olimpiai bajnok tornász decemberben került kórházba a koronavírus okozta betegség miatt, azóta géppel lélegeztették. 51 évesen érte halál.

Magyarországon hétfő óta összesen 9717 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.451.102 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 74 beteg, velük az elhunytak száma 41.018 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 193.630, kórházban 3115 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 177-en vannak lélegeztetőgépen.

Meghalt Csollány Szilveszter

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász megfertőződött koronavírussal, állapota rohamosan romlani kezdett, és december elején kórházba került, azóta géppel lélegeztették.

A Magyar Torna Szövetség közleménye szerint a közelmúltban több biztató hír is napvilágot látott, miszerint talán tapasztalható némi javulás Csollány Szilveszter állapotában, az 51 éves világklasszis sportoló szervezete azonban január 24-én feladta a harcot. Csollány Szilveszter 51 évet élt. Három gyermeke volt.

Szlávik János: Súlyos következményei is lehetnek az omikronnak

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a TV2-n beszélt arról, hogy míg az oltottak akár 6-7 nap alatt felgyógyulnak a fertőzésből, az oltatlanoknál az omikron variáns is súlyos tüdőgyulladást okozni.

Az omikronnál sok új tünet van, például izomfájdalom, fejfájás, derék- vagy hátfájdalom, tüsszögés. A korábbi vírusvariánsoknál jellemző szag- és ízvesztés azonban ritka. Szlávik János megerősítette, hogy az omikron a gyermekeknél gyakoribb, nem súlyosabb, de jobban terjed.

XS
SM
MD
LG