Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csökkent a beazonosított fertőzöttek száma és az újabb halálos áldozatoké is


Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én
Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én

A csütörtöki adatokhoz képest az elmúlt 24 órában kevesebb koronavírusos-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. A hétvégére tervezik az ötmillió oltott elérését. Már nem kell SMS-értesítésre várni a Pfizer foglalásához sem.

Csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, míg szerdáról csütörtökre 780 magyar állampolgár szervezetében mutatták ki a koronavírust, addig csütörtökről péntekre 657 új fertőzöttet azonosítottak. Csökkent a halálos áldozatok száma is, a csütörtöki 51-ről 47-re.

A kormányzati járványportál adatai szerint járvány kezdete óta összesen 801 025 beazonosított fertőzöttről tudnak, az elhunytak száma 29 427.

A beoltottak száma a hivatalos adatok szerint 4 898 866 fő, közülük 2 886 292-en már a második oltást is megkapták. Az aktív fertőzöttek száma 110 034, kórházban 1645 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 195-en vannak lélegeztetőgépen.

Az ötmillió oltott elérését a hétvégére valószínűsítik a szakemberek. Akkor újabb enyhítések lépnek életbe, megszűnik a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés és számos más korlátozás.

Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások is foglalhatóak. Már nem kell SMS-értesítésre várni a Pfizer foglalásához sem.

Mint arról a Szabad Európa brüsszeli tudósítója beszámolt, csütörtökön este megszületett a megállapodás az uniós digitális igazolásról. Eszerint akit nyugati vakcinával oltottak, automatikusan mentesül a beutazási korlátozások alól, a keleti vakcinák esetében a célország hatóságaitól függ ez a lehetőség. Az EU jelentős támogatást nyújt, hogy minden tagállamban ingyenesen lehessen tesztelni.

XS
SM
MD
LG