Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kórházvezetőket mentett fel posztjáról a belügyminiszter


A tüdőbelgyógyászati osztály folyosója a kecskeméti kórház zsáki úti telephelyén 2014. október 1-jén (képünk illusztráció)
A tüdőbelgyógyászati osztály folyosója a kecskeméti kórház zsáki úti telephelyén 2014. október 1-jén (képünk illusztráció)

A december 31-i hatállyal felmentetteket között van két országos intézet vezetője, hét vármegyei és 15 városi kórház igazgatója – írja a Népszava. Az intézmények élére pályázattal választanak majd új vezetőt.

Szerdán közölték az érintettekkel, hogy visszavonják a megbízatásukat, van, akiét azzal az indokkal, hogy elérte a nyugdíjkorhatárt, de olyanok is vannak, akiknek a munkájával elégedetlen az egészségügyért is felelős Belügyminisztérium – értesült a lap, amely úgy tudja, hogy azoknak a leváltottaknak, akik még nem érték el a nyugdíjaskort, felajánlották, hogy január 1-je után, ha vállalják, más munkakörben foglalkoztatják.

A tárca nem kívánt felelni a lap kérdésére, hogy mely kórházvezetőktől válik meg, de a Népszava úgy tudja, hogy a nyugdíjkorhatár elérése miatt kell távoznia az országos intézetek vezetői közül a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatójának.

Ehhez kapcsolódóan: Pár hónapon belül négy osztályvezető hagyta el a megyei kórházat Kecskeméten

A vármegyei kórházak közül a Fejér, a Veszprém és a Nógrád vármegyei kórház vezetőjét érinti az intézkedés. Felmentették a Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatóját és a balassagyarmati kórház vezetőjét is.

A lap tudomása szerint a városi kórházak vezetői közül távozik a Dombóvári Szent Lukács Kórház, a pápai, a csornai, az oroszlányi, a jászberényi, a zirci, a gyöngyösi, a tatabányai, a szekszárdi, a kisbéri, a bonyhádi, a kazincbarcikai, a dunaújvárosi, valamint a szolnoki MÁV-kórház vezetője.

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, november végén menesztették posztjáról Jenei Zoltánt, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét, valamint gazdasági főigazgató-helyettesét. Sajtóértesülés szerint a főigazgatót gazdálkodási problémák miatt váltották le.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG