Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek véget ért a verseny


Pálinkás József egy szegedi sajtótájékoztatón 2018. február 12-én
Pálinkás József egy szegedi sajtótájékoztatón 2018. február 12-én

Aktivistái még kint vannak az utcán, de nem lesz meg a miniszterelnök-jelölti induláshoz szükséges húszezer aláírás – ezt Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke maga jelentette be az ATV-ben. A Momentum jelöltje, Fekete-Győr András megugrotta a lécet.

Az alig néhány hónapja alakult párt elnöke az ajánlóívek számából következtetett az eredményre, amiről azt mondta, hogy nem érte váratlanul. A politikus, aki 2001–2002-ben az Orbán-kormány oktatási minisztere volt, azt is elmondta, hogy tizenkilenc jelöltjük regisztrált, tizenheten összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást, de a miniszterelnök-jelöltség esetében ez nem lett meg.

A függetlenként induló miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter közben a közösségi oldalán, Facebookon videóban jelentette be, hogy 33 565 aláírást ad le.

Rajta kívül Jakab Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára is összegyűjtötte már korábban a miniszterelnök-jelölti induláshoz szükséges húszezer aláírást, amelynek leadási határideje szeptember 6.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András szintén Facebookon jelentette be, hogy pártjának 56 parlamenti képviselőjelöltje lesz a szavazólapokon, politikusaikra összesen 65 ezer ajánlás érkezett, és ő maga is megszerezte a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges húszezret.

XS
SM
MD
LG