Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy nagyságrenddel lassabban sikerül csak az oltási program, mint pár hónapja


Gyenesdiáson oltanak be egy férfit 2021. február 5-én.
Gyenesdiáson oltanak be egy férfit 2021. február 5-én.

Hatezer ember első oltását sikerült megvalósítani előző nap, noha százezrek várnak még erre az állami adatok szerint. Egy újabb halálos áldozatot jelentett a kormány, kicsit csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma.

A járvány egyetlen újabb halálos áldozatát jelentette be az állam július 7-én, 44 új regisztrált, azonosított fertőzött mellett. Nem folytatódott a kórházi ápolásra szoruló betegek számának növekedése, jelenleg 80 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Közülük pedig 17-en vannak olyan súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgép segítségére szorulnak.

Az állami adatok alapján több mint 400 ezer olyan regisztrált van még szerte az országban, akiknek nem sikerült megszervezni az első oltását sem. Az oltási program egyébként kitartóan igen lassan halad az enyhítések óta, előző nap is csak hatezer első oltás beadását sikerült megoldani.

Pedig már márciusban is sikerült egy nap alatt ennek tízszeresét, 60 ezer ember első oltását is megszerveztetni a háziorvosokkal.

Így jelenleg 5 millió 519 ezer ember kapott legalább egy oltást Magyarországon. Azt nem tudni, hogy mekkora arányuk 65 éven felüli, mert ezt az információt az állam nem akarja kiadni.

Mi az az “elhúzódó-Covid”?: hónapokkal a fertőzés után is tünetektől szenvednek
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:41 0:00

Az Economist indexe alapján a Magyarországénál lényegesen jobb átoltottsági adatokkal bíró Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban kevésbé tértek vissza a járváyn előtti életvitelhez, mint Magyarországon. Romániában vagy Ukrajnában viszont sokkal inkább.

A mutatónál nyolc faktort vettek számításba, olyanokat mint a tömegközlekedés használata, a mozik vagy sportesemények látogatottsága, az irodahasználat vagy egyszerűen csak a nem otthon töltött idő mértéke.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG