Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Evakuált csecsemők, női bányászok, elhunyt zenei nagyság


Rakétarajzok előtt sétáló gyermek Gázában
Rakétarajzok előtt sétáló gyermek Gázában

Sikerült kimenekíteni az életveszélyben lévő csecsemőket egy gázai kórházból. Elhunyt a magyar lemezlovas-társadalom egyik jeles tagja. Női bányászok dolgoznak Ukrajnában. Őszintén beszélt a katolikus egyház gondjairól a volt püspök. Az elmúlt egy hét multimédiás tartalmai közül válogattunk.

Izrael és a Hamász fegyveres harca miatt folyamatos életveszélyben voltak az al-Sifa kórház újszülött osztályán lévő koraszülött csecsemők. Az intézmény kiürítése után a gyermekeket egy rafahi kórházba szállították. A felvételek november 19-én készültek.

Stabilizálódik az al-Sifa kórházból evakuált koraszülöttek állapota
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:35 0:00

Mivel az ukrán férfiak nagy része, így a bányászok is a fronton harcolnak, kénytelenek nők dolgozni az ország szénbányáiban. A közel ötszáz méter mélyen végzett nehéz fizikai munka komoly megterhelést jelent a női szervezet számára, de sokszor ez az egyetlen megélhetési lehetőség.

Gyimesi Péter és párja, Molnár Rita a nyugodt élet után vágyakozva a fogyasztói társadalomtól minél távolabb kerestek egy tágas tanyát, ahol kipróbálhatják az önellátó életmódot. Péter azt mondja: bár a tanyán mindig van mit csinálni, így is jóval kevesebb a stressz, mint korábbi életükben. Önellátó családokról szóló sorozatunk második epizódja:

Szomorú hírt kapott az elmúlt héten a magyar könnyűzenei szcéna: 62 éves korában meghalt Palotai Zsolt, azaz Dj Palotai, aki sok százezer embert pörgetett fel éjszakánként a lemezeivel, és harminc évig csinálta műsorait a Tilos Rádióban. Egy évvel ezelőtt beszélgetett vele Kerényi György kollégánk.

Ki kell nyitni az egyházak ajtajait – így fogalmazott Beer Miklós a Szabadon Plusznak. A váci egyházmegye nyugalmazott püspöke megszólalt a népszámlálás adatairól, és beszélt arról is, hogy mennyiben rontott a politika a vallásosságon Magyarországon.

XS
SM
MD
LG