Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Fényes nappal öltek meg az utcán egy nigériai árust Olaszországban


Egy férfi az áldozat fényképével Civitanova Marche településen 2022. július 30-án
Egy férfi az áldozat fényképével Civitanova Marche településen 2022. július 30-án

Az ügy nagy vitát kavart az országban, sokan érthetetlennek tartják, hogy miért nem fékezték meg a járókelők a támadót, aki puszta kézzel, néhány perc alatt megfojtotta a 39 éves férfit.

A gyászolók virágokat és plakátokat helyeztek el a tetthelyen az Adriai-tenger partján lévő Civitanova Marche településen, miközben sokan élesen elítélték az erőszakot és a bámészkodók tétlenségét.

A 39 éves Alika Ogorchukwut saját, kezéből kitépett mankójával kezdte ütni pénteken a 32 éves, Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo néven azonosított támadó, miután előbbi többször is aprópénzt kért tőle és a barátnőjétől. Hamar mindkét férfi a földre került, ahol a gyanúsított fojtogatni kezdte az áldozatot, miközben többen is kamerázták őket.

Több hívás is beérkezett a rendőrségre, azonban mire kiértek a helyszínre, már késő volt.

„Négy percen át tartó horror” – írta címlapján a Corriere della Sera napilap, arra is kitérve, hogy a városkában élő nigériai bevándorlók az emberek közönyét és a gyilkosság vélt rasszista indítékát kárhoztatják.

Az ügyben eljáró bíróság hétfőn dönt, hogy a feltételezett tettes őrizetben marad-e a vizsgálat idejére.

Matteo Luconi nyomozó szombaton közölte, hogy Ogorchukwu többször is felszólította Ferlazzót és barátnőjét, hogy vásároljanak tőle valamit vagy legalább adjanak valamennyi pénzt. Az áldozat családjának ügyvédje szerint a férfi azt követően dühödött be igazán, hogy az utcai árus megdicsérte a nő szépségét.

Még vizsgálják, hogy az embereknek főleg zsebkendőt és öngyújtót kínáló Ogorchukwu a verésbe vagy a fojtogatásba halt bele.

A férfi a közeli San Severino Marchében lakott feleségével, fiával és unokahúgával. A település vállalta a temetés költségét, helyi lakosok pedig adománygyűjtést hirdettek az özvegy számára.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG