Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hadházy Ákos egyeztetne, hogy ne díszletellenzék üljön a parlamentben


Hadházy Ákos a parlamentben 2018. június 4-én
Hadházy Ákos a parlamentben 2018. június 4-én

Egyeztetésre hívta levélben a parlamenti pártok elnökeit Hadházy Ákos. A független képviselő Facebook-bejegyzésében azt írja, el kell kerülni, hogy díszletellenzékként legitimálják a Fidesz hatalmát.

Hadházy azt írja, egyeztetést kezdeményezett azokról a javaslatokról, amelyekkel szerinte el lehet kerülni, hogy a mandátumok felvétele után díszletellenzékként, egy szerinte tisztességtelen választáson létrejött parlamentben legitimálják a Fidesz hatalmát.

A független képviselő azért sürgeti a tárgyalást, mert információi szerint egyes pártok már a hét elején megkezdenék a parlamenti pozíciók elosztásáról szóló megbeszélést. Szerinte ezt mindenképpen meg kellene előznie egy egyeztetésnek, egyebek között arról, „szabad-e ilyen, komoly munkával nem, de annál több fizetéssel járó pozíciókat elfogadni”.

Azért is sürgeti az egyeztetést, mert április 10-én az LMP képviselője már bejelentette, hogy mind a négyen részt vesznek azon a nyitó ülésen, ahol a Nemzeti Választási Bizottság elnöke jelenti a köztársasági elnöknek, hogy minden rendben zajlott a választáson. A Momentum ugyanakkor a hétvégén azt jelentette be, hogy nem vesznek részt az alakuló ülésen, Hadházy Ákos információi szerint az elnökség egyéb lépésekről is tárgyal.

A képviselő reméli, hogy a többi párt is nyitott lesz az egyeztetésre. A LMP-re utalva írja, bízik abban, hogy korábbi pártja képviselőit is meggyőzheti arról: problémákról, megoldási javaslatokról nem csak a parlamentben lehet beszélni úgy, hogy látható legyen. Hadházy Ákos 2014 és 2018 között volt az LMP tagja, 2016–2018 között a társelnöke.

A politikus úgy véli, hogy jelen körülmények között a képviselők mandátumukkal az Országgyűlés falain kívül élhetnek igazán hasznosan.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG