Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Beérett a propaganda? A magyarok eddig Rákosit gyűlölték annyira, mint most Zelenszkijt


Rákosi Mátyás 1954-ben beszédet tart Budapesten
Rákosi Mátyás 1954-ben beszédet tart Budapesten

Szemben Európával: a magyarok jobban bíznak az agresszor Putyinban, mint Zelenszkijben. Politikai koldusmaffia – ezért nem éri meg a politikusoknak a legszegényebbeken segíteni. Ukrajna közelebb kerül egy lépéssel a NATO-tagsághoz.

Szemben Európával: a magyarok jobban bíznak az agresszor Putyinban, mint Zelenszkijben

A magyarok valami miatt mára extrém módon utálják Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, miközben a NATO-t erősen támogatják. Vlagyimir Putyin pont ugyanannyira népszerű, mint amerikai kollégája, Joe Biden. A friss kutatás szerint Magyarországon kiugró az ellenszenv Zelenszkijjel szemben, egy öt évvel ezelőtti felméréskor a véreskezű kommunista diktátort, Rákosi Mátyást gyűlölték nagyjából ennyire a magyarok. Mindez feltehetően nem független a már több mint egy éve nagy pénzekből futó putyinista magyar állami kommunikációtól.

Politikai koldusmaffia – ezért nem éri meg a politikusoknak a legszegényebbeken segíteni

Nyíregyháza önkormányzata 1,7 milliárdot nyert az EU-tól arra, hogy integrálja és a városba költöztesse a szegénytelepen élőket. Felszámolták a Keleti gettót, majd éppen az ellenkezőjét tették annak, mint amire a pénzt kapták: egy másik gettóba költöztették az embereket. Báthory Róbert annak járt utána, miért nem éri meg a településeknek segíteni a legszegényebbeken. Miért tartják a politikusok négyévente szavazógépnek azokat, akiknek semmijük nincs, és milyen módszerekkel fenyítik be azokat, akik napról napra élnek?

Ukrajna egy lépéssel közelebb kerül a NATO-tagsághoz

A Vilniusban kedden kezdődő NATO-csúcs ukrán szempontból legnagyobb vívmánya annak a cselekvési tervnek az eltörlése lesz, amely eredeti rendeltetése szerint az első nagy lépés a tagság felé.

Hány orosz halt meg Ukrajnában? Az adatok megmutatják azt, amit Moszkva rejteget

Két független orosz médium, a Mediazona és a Meduza a moszkvai kormány adatait használta fel, hogy fényt derítsen a Kreml egyik legjobban őrzött titkára – az ukrajnai háború emberéletekben mért árára. E szerint már csaknem ötvenezer orosz férfi halt meg a fegyveres konfliktusban.

Varga Judit: Hogyan fizessünk be az EU-nak többet arra, amiből semmit nem kapunk?

Egyedül Ukrajna finanszírozásában fújnak egy követ az Európai Unió kormányai – derült ki a hétéves keretköltségvetés félidei felülvizsgálatának szentelt első tanácsi vitán. A spanyol elnökség már az októberi EU-csúcson le szeretné zárni megállapodással a dossziét.

Putyin a lázadás után beszélt Prigozsinnal és harcosaival

Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen tárgyalt a Wagner katonai magáncég alapítójával, Jevgenyij Prigozsinnal és parancsnokaival arról a fegyveres lázadásról, amelyet a hadsereg vezetői ellen kísérelt meg a zsoldoscsoport – közölte a Kreml szóvivője.

Az Egyesült Államok megsemmisíti utolsó vegyi fegyvereit

Több amerikai telephelyen is a végéhez közeledik már azon vegyifegyver-készletek megsemmisítése, amelyeket a múlt század eleje óta és különösen a hidegháború idején halmoztak fel. Illetékesek szerint a lépés példát mutathat más fegyverek esetében is – megmutatva, hogy politikai akarattal el lehet tüntetni a tömegpusztító fegyverek fenyegető készleteit.

Amit még tudni érdemes

Nő a nyomás a műszaki egyetemen, hogy álljon be a modellváltók közé (444)

Jelen helyzetben úgy tűnik, csak idő kérdése, hogy a BME is betagozódjon a modellváltó egyetemek sorába, még ha ez az EU és a kormány konfliktusa miatt hatalmas presztízsveszteséget is jelenthet az intézménynek.

Kritikus pillanatban váltották le a Paksi Atomerőmű elismert vezetőjét, hogy helyet csináljanak egy ősfideszesnek (Direkt36)

„Ez nagyon komplex feladat. És ekkor odaküldenek egy paksi tapasztalattal nem rendelkező embert, ezzel durva kockázatot vállalnak” – mondta egy szakértő a portálnak.

Fideszes politikusok is elkísérték a francia Riviérára szervezett tanulmányútra az iskolaigazgatókat (24.hu)

A XVI. kerület kormánypárti polgármestere is részt vett Nizzában az önkormányzat által szervezett, 13 millió forintos tanulmányúton. Harminckilencen utaztak így a kerület pénzén: az oktatási intézmények vezetői mellett a polgármester és helyettesei, fideszes képviselők, irodavezetők, sőt még a mezőőrség munkatársa is.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG