Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Magyar Péter politikai karrierje repülőrajtot vehet az EP-választás sikerével


Magyar Péter az általa meghirdetett, 2024. április 6-i budapesti tüntetésen
Magyar Péter az általa meghirdetett, 2024. április 6-i budapesti tüntetésen

Ezért jó terep az EP-választás Magyar Péternek. Vissza kellene fordulni: nem tarthat örökké az SUV-k kora. Közeledik az EU-ban a zárószavazás a mérföldkőnek számító menekültügyi reformról.

Ezért jó terep az EP-választás Magyar Péternek

Magyar Péter március 26-án bejelentette, hogy indulni fog az európai parlamenti választáson, de még a szombati tüntetésen sem árulta el, milyen párttal. Nem tudni azt sem, miből fog kampányolni, de az EP-választás ideális terep ahhoz, hogy megmérettesse magát, siker esetén pedig repülőrajtot vegyen a politikai karrierje. Vannak azonban buktatók is.

Vissza kellene fordulni: nem tarthat örökké az SUV-k kora

A hazai újautó-eladások mintegy fele kisebb-nagyobb várositerepjáró-utánzat, de van olyan kereskedő, ahol az SUV-k teszik ki a forgalom háromnegyedét. A vevőket hamis meggyőződések is ebbe az irányba terelik, miközben ez az autótípus szembemegy minden globális törekvéssel. Mi az SUV-k titka?

Közeledik az EU-ban a zárószavazás a mérföldkőnek számító menekültügyi reformról

Az EU szerdán szavaz bevándorlási politikájának átfogó átalakításáról, ami jelentősen megnehezítené a menedékkérők belépését és megkövetelné a blokk valamennyi tagállamától a felelősség megosztását.

A Nemzetközi Bíróságon vádolják Németországot a gázai konfliktus elősegítésével

Hétfőn megkezdődött az előzetes meghallgatás az ENSZ legfelsőbb bíróságán abban az ügyben, amely az Izraelnek nyújtott német katonai és más segélyek beszüntetésére irányul. Az a vád érte Berlint, hogy lehetővé teszi a népirtást és a nemzetközi humanitárius jog megsértését a gázai háborúban.

Többen meghaltak a Zaporizzsja elleni orosz légicsapásokban

A dél-ukrajnai Zaporizzsja környékét érő orosz légicsapások legalább három ember halálát okozták – közölte Ivan Fedorov kormányzó Telegramon. Moszkva fokozta támadásait az ukrán polgári célpontok és infrastruktúra ellen, miközben Kijev légvédelmi rendszerek és lőszerek hiányával küzd.

Trump szerint az amerikai államoknak maguknak kell dönteniük az abortusztörvényről

Donald Trump republikánus elnökjelölt kijelentette, hogy az abortusztörvényekről az Egyesült Államok egyes államainak kell dönteniük, ők nem javasolnak nemzeti tilalmat, és mérsékeltebb álláspontot képviselnek a novemberi választások előtt.

Amit még tudni érdemes

Varga Mihály volt helyettes államtitkárát és Palkovics László bizalmasát is börtönbe zárná az ügyészség (24.hu)

2022-ben 150 ügyész és rendőr több tucat helyszínen csapott le főleg minisztériumi tisztviselőkre, akik a vádak szerint kenőpénzért cserébe elsősorban vissza nem térítendő EU-s támogatások elnyerésében működtek közre. Összesen 54 ember ellen emeltek vádat februárban.

Már a tenderkiírás előtt egyeztethetett a Metrovagonmas orosz metrógyártó képviselőivel az előző városvezetés és a BKV (Népszava)

A klíma nélküli, silány minőségű orosz metrókocsik beszerzése már azelőtt eldőlhetett, hogy a tendert kiírták. A városvezetés és a BKV előre egyeztethetett a Metrovagonmas képviselőivel.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG