Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Nagyot kellene hajráznia a kormánynak ahhoz, hogy ne bukja el a felfüggesztett EU-források egy részét


Orbán Viktor és Ursula von der Leyen
Orbán Viktor és Ursula von der Leyen

EU-források: Orbánnak az út körülbelül egyharmadát kellene még megtennie. Lakner Zolán: Kossuth Lajos óta nem vittek ennyi embert utcára Debrecenben. Szakértő: A munkajogi és környezetvédelmi rugalmasságot hálálta meg a kínai elnök Budapesten.

EU-források: Orbánnak az út körülbelül egyharmadát kellene még megtennie

Nagyot kellene hajráznia a magyar kormánynak ősszel ahhoz, hogy ne bukja el a felfüggesztett uniós források egy részét, és megőrizze az esélyt a helyreállítási támogatások és kölcsönök lehívására. Az alkut ugyanazzal az Európai Bizottsággal kellene nyélbe ütnie, amelyikkel az európai választások előtt nem tudott dűlőre jutni.

Lakner Zolán: Kossuth Lajos óta nem vittek ennyi embert utcára Debrecenben

Fontos politikai tudás és képesség többezres nagygyűlést tartani Debrecenben, ez Kossuth Lajos óta nem sikerült senkinek. De az egy másfajta politikai tudás, hogyan építek olyan pártot, amely jelen is van a hajdúsági városban – mondja Lakner Zoltán politológus Elemző című podcastunkban.

Szakértő: A munkajogi és környezetvédelmi rugalmasságot hálálta meg a kínai elnök Budapesten

Matura Tamás szerint nem a magyar fél elfogadó politikája magyarázza a kínai érdeklődést, és az együttműködést olajozza, hogy a segítőkészség az államigazgatás alsóbb szintjeire is lecsorog. A kínai hitelek hazai bedőlése kisebb kockázat, de a szerződések szokatlanul alaposak – véli a Kína-kutató.

Lesz Békemenet és 14 év után választási vita is az állami tévén – heti kampány-összefoglaló

Most is Magyar Péter uralta a hetet, de a fő hír a hét elején lezárult választási jelöltállítás volt. Magyar Tisza Pártjának lesz fővárosi listája, és nem lesznek megyeiek. A Medián szerint főleg korábbi ellenzéki szavazók vannak a táborában, de az új erő sok bizonytalant és kisebb arányban egykori fideszeseket is elér. A dinamikája alapján valószínűleg második lesz az EP-választáson.

Balatoni Zöld Minimum: így tudnak fellépni az önkormányzatok a partot beépítő nagyvállalkozókkal szemben

Ne hagyják magukat, lépjenek fel a jogellenes, környezetkárosító építkezések ellen – üzeni a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közös kezdeményezése. A civil szervezetek bevonásával indult kampány célja, hogy tájékoztassa a települések vezetőségét és lakosságát a meglévő jogszabályi lehetőségekről, hogy korlátozni tudják a Balaton védett területeit károsító, szabályellenes beruházásokat.

Egymást mentették meg: „kutyavilág” a stroke után

Kocsis Gábor kutyás coach az altatás elől mentette meg Lordot. A németjuhász azóta is tanítja neki, hogy milyen egyszerűen és világosan működik a világ. A négylábúaktól inkább a konfliktus kerülését leshetnénk el, ahelyett hogy beszennyezzük a szeretetet – írja könyvében a stroke-ból felépült tréner.

Három Vas megyei tanár jogerősen győzött a tankerület ellen – és további 144 perel

A tankerület rosszul értelmezte a túlórák kifizetését. Több millió forintról van szó, amihez még hozzájönnek a közpénzből fizetett tetemes perköltségek.

Amit még tudni érdemes

Magyarországon divat lett a politikai pedofília, minden harmadik nagyvárosi polgármesterjelölt használ gyerekeket a politikai üzeneteihez (Népszava)

A mérleg a Fidesz felé billen. Volt, aki ukrán menekült gyerekeknek osztott magyar epret Legyen végre béke felirattal a fényképén, a főpolgármester-jelöltek közül pedig egyedül Vitézy Dávid az, aki semmilyen módon nem fotózkodott gyerekekkel Facebook-oldala szerint.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG