Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hatalmas károsanyagkibocsátás-csökkentést ígér Nagy-Britannia


Járművek az M56-os brit autópályán 2020. november 18-án
Járművek az M56-os brit autópályán 2020. november 18-án

Boris Johnson miniszterelnök azt mondta, Nagy-Britannia 78 százalékkal fogja csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását 2035-ig. Szerinte ez a világ legambiciózusabb klímaváltozási célja.

Egyben ráállítja az országot arra a vágányra, amely a szén-dioxid-termelés teljes megszűnéséhez vezet ‒ tette hozzá.

Az új menetrend, amely csaknem 15 évvel hozza előre a célt, megkívánja a brit otthonok, autók és gyárak energiaellátásának és az emberek gondolkodásának gyökeres átalakítását, és annak kitalálását, miképpen szabadulnának meg a szén-dioxidtól.

Néhány nappal ezelőtt Kína és az Egyesült Államok egyetértett abban, hogy erősebb elkötelezettségre van szükség ahhoz, hogy megbirkózzunk a klímaváltozással. A héten tartják az Egyesült Államokban a klíma-csúcstalálkozót, novemberben pedig Nagy-Britanniában lesz az ENSZ COP26 klímaváltozás-konferenciája.

Úttörő megoldásokat vonzhat

„Folytatni szeretnénk a sorompó felemelését a klímaváltozás hatásainak leküzdése előtt, ezért állítjuk magunk elé a szén-dioxid-kibocsátás visszafogásának világszerte legnagyratörőbb célját” ‒ mondta Johnson, hozzátéve, hogy ez úttörő üzleti és innovációs megoldásokat fog vonzani az Egyesült Királyságba.

Nagy-Britannia 2019-ben célul tűzte ki az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának teljes megszüntetését 2050-re, a 2015-ös párizsi klímamegállapodásnak megfelelően. Ez arra hívta fel az országokat, tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a globális hőmérséklet emelkedése maradjon olyan közel a másfél Celsius-fokhoz, amennyire csak tud.

Több fa és kevesebb marha

Az új célitűzés, amely az Egyesült Királyságtól a szén-dioxid-kibocsátás 78 százalékos csökkentését kívánja meg 2035-re az 1990-es szinthez képest, a kormány szerint azt jelenti, hogy a szigetország elér az út több mint kétharmadáig.

Az egészet egy tanácsadó bizottság javasolta, szerinte a közlekedésnek, a fűtésnek és az iparnak megújuló elektromos energiára vagy hidrogénre kell váltania a fosszilis tüzelő- és üzemanyagokról. Az épületszigetelést javítani kell, az élelmezésben el kell távolodni a magas szén-dioxid-kibocsátással megtermelt húsok fogyasztásától, és több fát kell ültetni.

Johnson a zöldebb gazdaságra váltást Nagy-Britannia pandémia utáni helyreállításának részeként határozta meg. Szóvivője azt mondta, a kormánynak 10 pontos terve van a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítására, beleértve a szennyező iparágak szén-dioxid-mentesítését.

Most először a cél magába foglalja Nagy-Britannia részesedését is a nemzetközi repülés és hajózás károsanyag-kibocsátásából.

Könnyebb kitűzni, mint elérni

A brit ellenzéki pártok és a környezetvédelmi aktivisták üdvözölték az új célt, de azt szerintük egyelőre aláaknázza a végrehajtására irányuló politika hiánya. Arra figyelmeztetnek, hogy az országnak még az ennél kevésbé ambiciózus célok elérése is gondot okoz.

A Greenpeace szerint le kell állni az új utak és kifutópályák építésével. „Célokat kitűzni sokkal könnyebb, mint elérni, így hát a kemény munka most kezdődik” ‒ közölte.

Tom Burke egykori kormánytanácsadó úgy véli, hogy Nagy-Britannia megközelítése egyelőre úgy néz ki, mint „Boris flintája”
‒ sok marginális intézkedéssel és kevés összehangolt strukturális változással.

Myles Allen az Oxfordi Egyetem klímadinamikai csoportjából azt mondja, a fókuszban a szén-dioxidnak kell állnia.

Az, hogy biztonságosan megszabaduljunk a szén-dioxidtól az Északi-tenger alatt, mindig pénzbe kerül. Sokkal, de sokkal olcsóbb kiengedni a légkörbe ‒ mondta.

XS
SM
MD
LG