Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hirdetés, kampánytanácsadás, bankhitel – ha Orbán külföldi szövetségeseiről van szó, nem téma a szuverenitás


Milyen az, amikor magyar kormánypárti politikusok vagy a NER-hez közeli üzleti körök teszik azt külföldön, aminek megakadályozására a kormány retorikája szerint a szuverenitásvédelminek nevezett törvény született itthon?

A parlament kormánypárti többsége a Mi Hazánk-frakció és a német nemzetiségi képviselő voksaival megszavazta a Fidesz-frakció szuverenitásvédelminek nevezett törvényét és a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrehozását. Utóbbi a kormány szerint az állami, a társadalmi és a politikai döntéshozatali folyamatokba való külföldi beavatkozásokat, a választási folyamatok befolyásolására irányuló, külföldről támogatott cselekményeket hivatott vizsgálni.

A törvény ellen száznál több civil szervezet közös nyilatkozatban tiltakozott, mert úgy vélik, hogy a kormány valójában a saját állampolgárait akarja kizárni a demokratikus közéletből, és tovább dolgozik a társadalmi nyilvánosság felszámolásán.

Szerkesztőségünk több cikkben, podcastban, videóban foglalkozott a témával, megszólaltatott szakértőket, politikusokat. Az elmúlt években többször előfordult, hogy a magyar miniszterelnök vagy a hozzá közel állók akár anyagilag is segítették Orbán Viktor külföldi szövetségeseit.

Keller-Alánt Ákos azt elemezte cikkében, milyen az, amikor magyar kormánypárti politikusok teszik azt külföldön, aminek megakadályozására a kormány retorikája szerint a szuverenitásvédelminek nevezett törvény született idehaza.

A témában készült podcastot itt hallgathatja meg:

Fizetett hirdetés, kampánytanácsadás, hitel, ha Orbán külföldi szövetségeseiről van szó, nem téma a szuverenitás
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:14:37 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG