Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: „Négyévente átjövünk ukránból Orbánért”


Vásárosnaményban két dolgot biztosan tudnak az emberek: az egyik, hogy a megye minden falujában akad legalább egy cigicsempész, a másik, hogy Szabolcsban nincs olyan falu, ahova ne lennének fantomlakosok bejelentve.

340 ember volt bejelentve egy szabolcsi falu romos házába. A lakcímet kiárusító férfi Ukrajnából szerezte a kuncsaftokat. Az egyik kamu lakos és a lakcímnepper segítője is elmesélte, hogyan zajlott a biznisz. Szerintük a kormányhivatal és a polgármester is tudott az ukránok fiktív betelepítéséről. Helyszíni riportunk tele van elképesztő jelenetekkel, olvassa el!

Távozó Fidesz, romló magyar jogállamiság

A Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából - jelentette be a Manfred Webernek, a néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének írt levelében Orbán Viktor pártelnök. Az ok: az Európai Néppárt elfogadta azokat a szabályokat, amelyektől Orbán Viktor függővé tette további tagságukat a párt EP-frakciójában. A döntéssel egy régóta húzódó vita zárult le, az EPP frakciója a Fidesz kilépése után is az Európai Parlament legnagyobb képviselőcsoportja marad.

Tovább romlott a magyar szabadságindex. A koronavírus-járvány világszerte negatív hatással volt a szabadságjogokra a Freedom House nemzetközi jogvédő szervezet friss jelentése szerint, amiből az is kiderül, hogy a magyar jogállamiság romlott a legtöbbet az elmúlt tíz évben Európában.

Idei csúcson a járvány Magyarországon

Idén még egyetlen nap sem voltak olyan rosszak a járványadatok, mint csütörtök reggel. Egyetlen nap alatt 6278 új fertőzöttet regisztráltak, miközben elhunyt 152 ember. Kórházban 6554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen a kormányzati adatok szerint.

Közben mi elmentünk egy budapesti rendelőbe, ahol a kínai Sinopharm vakcinával oltják az embereket. Videónkból kiderül, hogy a páciensek nagyobb biztonságban érzik magukat, de a háziorvos szerint rajta van a felelősség és tájékoztatás súlya is.

"Óvatosan duhajkodunk"
please wait
BEÁGYAZÁS

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:55 0:00

Ha a tények érdeklik, látogassa meg kifejezetten a védőoltásokkal kapcsolatos információkra, érdekességekre létrehozott aloldalunkat – cikkek, infografikák, egy helyen minden, amit tudni szeretne!

Orvosszakszervezet mint külföldi ügynökszervezet?

A Rosznyeft igazgatóságába jelölte az orosz állam a volt osztrák külügyminisztert. A szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt politikusa 2019 nyaráig volt az osztrák diplomácia vezetője. Karin Kneissl feltűnően jóban volt Vlagyimir Putyinnal, az orosz elnök elment az esküvőjére is 2018-ban. Az orosz elnök szerint az a látogatás magánjellegű volt.

Külföldi ügynökszervezetek közé sorolja az orosz igazságügyi minisztérium az egyik orvosszakszervezetet, mert a szervezet vezetője az ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij támogatója. Az orvosszövetség vezetője januárban házi őrizetbe is került, mert részt vett az ellenzéki politikus melletti tüntetésen. „Ez a kormány teljesen megbolondult. Akkor ez azt jelenti, hogy a »külföldi ügynökök« segítenek az orvosainknak, a hatóságok pedig meglopják őket?” – reagált Navalnij szervezete, a Korrupcióellenes Alapítvány.

Végül figyelmébe ajánlom azt az írásunkat, melyből kiderül, hogy az emberek negyede küszködhet valamilyen hallásproblémával 2050-re. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a fülészet az egyik legelhanyagoltabb egészségügyi terület a világon, a legtöbb országban nehezen jutnak segítséghez a nagyothallók.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG