Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét száz közelében a halálos áldozatok száma


Az utolsó simításokat végzik azok a falfestményen, amelyen Karikó Katalin, a BioNTech alelnökének portréja látható Budapesten, 2021. augusztus 28-án. REUTERS /Fenyo Kriszta
Az utolsó simításokat végzik azok a falfestményen, amelyen Karikó Katalin, a BioNTech alelnökének portréja látható Budapesten, 2021. augusztus 28-án. REUTERS /Fenyo Kriszta

Csaknem hétezer új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon 24 óra alatt. Az országos átlagot tekintve ismét enyhe emelkedést mutat a vírus örökítőanyag koncentrációja a szennyvizekben.

Hétfő óta 6851 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon a kormányzati adatok szerint. Velük a járvány kezdete óta összesen 1.355.084 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 94 beteg, így az elhunytak száma 40.601-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 137.628 fő. Kórházban 2689 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. Kedden újabb 54 ezer adag gyermek oltáshoz való vakcina érkezett Magyarországra.

Mint arról korábban a Szabad Európa is beszámolt, február 15-től oltási igazolvánnyá alakul át a jelenlegi védettségi igazolvány. Ez azt jelenti, hogy az igazolvány, csak azoknak lesz érvényes, akiknek a harmadik oltást is beadták.

Görögországban kötelező az oltás a 60 évesnél idősebbeknek

Ebből a korosztályból vannak Görögországban a legtöbben kórházban. Ha valaki nem adatja e magának, januárban ötven, majd minden további hónapban újabb 100 eurót kell fizetnie büntetésként – írja az AP News alapján az ATV.

Romániában viszont a kórházi ápolásra szoruló gyermekek száma ugrott meg. A gyermekek körében 140 százalékos volt a növekedés egyetlen hét alatt, míg ugyanebben az időszakban az ország Covid-kórházaiba beutalt fertőzöttek összlétszáma 45 százalékkal emelkedett.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) módosítja az AstraZeneca és az egylövéses koronavírus elleni vakcina, a Janssen alkalmazási előírását, mert előfordul, hogy az oltásokat nagyon ritkán myelitis transversa, egy rendkívül ritka gerincvelő-gyulladásfajta követi. Az erről szóló figyelmeztetés ezért bekerül a készítmények mellékhatásairól szóló fejezetbe.

XS
SM
MD
LG