Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hirtelen komolyan csökkent az azonosított betegek száma


A Szent László Kórház intenzív osztálya 2020. december 8-án.
A Szent László Kórház intenzív osztálya 2020. december 8-án.

Kedden 1238 új koronavírusos megbetegedést regisztrált az állam. A vasárnapi, még majdnem háromezer új megbetegedéshez vagy a több mint négyezer fős szombati bejelentéshez képest a hétfői adat is visszaesett durván kétezerre.

Kedden 180 új, azonosítottan közvetlenül a koronavírus miatt történt halálozást is bejelentettek. Így jelenleg 8462 regisztráltan koronavírus miatti halálozást tart nyilván Magyarország.

Nőtt a kórházba kerültek száma is 7124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Lélegeztetőgépen 522 embert beteget ápolnak a koronavírus miatt.

Jelentős újdonság volt még hétfőn, hogy jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer és a Biontech koronavírus-elleni védőoltását az Európai Unióban is. Németország, Franciaország, Ausztria és Olaszország bejelentették, hogy december 27-én meg is kezdik az oltások beadását, ha az Európai Bizottság is zöld utat ad a vakcinának.

Korábban azt jelentette be Orbán Viktor, hogy nálunk is 27-én indulnak az oltások. Ehhez kapcsolódva azt is, hogy "egy hétvége alatt" be tudnánk mindenkit oltani, aki kéri, ha elég oltást tudott volna szerezni az állam.

Keddtől egyébként nem szállhatnak le Magyarországon se az Egyesült Királyságból érkező gépek, ennek okairól itt vagy itt olvashat.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!
  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG