Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor szerint egy hétvége alatt be tudnánk oltatni mindenkit, aki kéri


Orbán Viktor Brüsszelben 2020. december 11-én.
Orbán Viktor Brüsszelben 2020. december 11-én.

Nálunk is december 27-én indulhatnak az oltások, első körben az egészségügyi dolgozóknak. Orbán Viktor szerint nem osztatlan a lelkesedés, de azt mondja, majd megkéri őket, hogy oltassák be magukat.

Orbán Viktor szerint december utolsó napjaiban 35 ezer ember számára elégséges mennyiségű oltást kapunk.

Első nekifutásra Magyarországon is az egészségügyi dolgozókat kezdik majd el beoltani. Az oltás ingyenes lesz és önkéntes. A miniszterelnök szerint az orvosok és az ápolónők között "nem általános vágy" hogy megkapják az oltást, de Orbán Viktor majd megkéri őket, hogy oltassák be magukat.

"Ma is rákérdeztem, hogy mennyi emberünk van, mennyi ápolónőnk, mennyi orvosunk"

- de a hallgatóknak végül nem árulta el, hogy mennyi.

A regisztrációnak lesz jelentősége szerinte, mivel amikor majd mindenkinek bőven elérhető lesz az oltás, akkor majd a regisztráció alapján fogják ezt beadni. Arról is beszélt, hogy Magyarországon egy hétvége alatt be tudnának oltani mindenkit, aki kéri, csak az oltás hiányzik.

"Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő átoltásnak a föltételei megvannak"

- mondta a miniszterelnök. Ide tartozik, hogy az Egyesült Királyságban egy hét alatt 140 ezer oltást tudtak beadni az első héten, írta korábban az MTI. A korábban belebegtetett karácsonyi lazításról elmondta, hogy le kell mondanunk nagy karácsonyi ünneplésről. De külön a december 24-ről szóló szabályozásról majd hétfőn döntenek.

Szlávik János is beszélt a közmédiának, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető orvosa szerint az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett oltást fognak beadni. Emellett minden beoltottnak várhatóan fél órát az oltóponton kell majd maradnia, az akut szövődmények kialakulásának veszélye miatt. Emellett várhatóan többféle hatásmechanizmusú oltás lesz majd elérhető.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!
  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG