Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Második napja 100 fölött a járvány áldozatainak száma Magyarországon


Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Továbbra is négyezer körül az új koronavírusos betegek napi száma. Szerda reggelre 101 újabb beteg vesztette életét. A járvány kirobbanása óta negyedszer volt 100-nál több az elhunytak száma.

3 945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 beteg, így az elhunytak száma 2 697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358 fő.

A kórházakban 6 352 embert ápolnak a koronavírussal összefüggő betegségek miatt, 473-an szorulnak gépi lélegeztetésre.

Az egészségügyi nyilvántartások szerint 28 808-an pedig már meggyógyultak a COVID-19 betegségből.

Szigor és védekezés

Mint megírtuk, kedd éjjel megjelent a korábban bejelentett szigorításokat tartalmazó Magyar Közlöny, így részletesebben tudhatjuk, hogy milyen új előírásokat kell betartani. Eszerint este 8-tól reggel ötig nem lehet kimenni az utcára. Kivétel, ha valaki dolgozni vagy sportolni megy, de ehhez kell egy külön igazolás. Ezt itt töltheti le.

Ebben a cikkben szedtük össze részletesen, hogy milyen szabályokra kell odafigyelnie.

A patikák és a benzinkutak kivételével a boltok este hétig lehetnek nyitva és leghamarabb hajnali öttől nyithatnak ki. Az éttermek csak elvitelre szolgálhatnak ki. Minden 10 ezer főnél nagyobb településen az utcán is maszkot kell hordani a hatévesnél idősebbeknek. Zárt helyen pedig leegyszerűsítve lényegében mindenhol.

Kutyahelyzet

Este 8 után is szabad a gazda - írta Facebook-posztjában a miniszterelnök, így közölte, hogy kutyát sétáltatni este 8 után is lehet, ha erre az önkormányzatok rábólintanak.

A miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban tudatta, hogy az este 8 órától hajnal 5-ig érvényes kijárási korlátozás alól felmentést kaphatnak a kutyatartók, a kivétel részletszabályairól az önkormányzatok dönthetnek. Orbán Viktor erről Ovádi Péterrel, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossal állapodott meg az Országházban. Ez mintegy másfél millió kutyatartót érint.

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG