Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét majdnem háromezer új fertőzést azonosítottak


Alkalmazottak az Országos korányi Pulmonológiai Intézetben, 2020. május 5-én.
Alkalmazottak az Országos korányi Pulmonológiai Intézetben, 2020. május 5-én.

Lassan 200 ezer aktív és azonosított fertőzöttnél tart Magyarország.

2982 új koronavírusos fertőzést regisztrált az állam csütörtökön, 157 közvetlen haláleset mellett. Így összesen már 7538 állampolgár halt meg az állam szerint a járványban.

Összesen nagyjából 197 ezer aktív fertőzöttet tartunk nyilván, 291 ezer összes fertőzés mellett. Hivatalosan 573-an vannak koronavírus miatt lélegeztetőgépen csütörtökön.

A héten elterjedt az országban, hogy feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben és az idősotthonokban. De az operatív törzs szerint csak félreértették az érintettek Müller Cecília ajánlását, valójában még érvényben van a tilalom.

Északon, Szlovákiában közben teljes kijárási tilalmat vezettek be, csak munkába, élelmiszerért, benzinkútra, postára, bankba lehet menni. Az ország teljes területére érvényes a korlátozás, és nem jelenteték be, hogy meddig fog tartani.

Ukrajnában pedig hamisítani kezdték a PCR-teszteket. Számos olyan országban negatív PCR-tesztet kérnek a belépéshez, ahová az ukránok szabadságra utaznak vagy ahol dolgoznak. Úgyhogy kiépült egy iparág arra, hogy akkor legyen ilyen papírja bárkinek, aki kéri.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG