Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Napi kampány: Bemutatta az ellenzék a programját


Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt bemutatja a programját 2022. március 9-én
Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt bemutatja a programját 2022. március 9-én

Nyilvános az Egységben Magyarországért pártszövetség kormányprogramja. Varga Mihály szerint eddig „csak rosszat” okozott volna az euróhoz való csatlakozás.

Bemutatta részletes kormányprogramját az Egységben Magyarországért, itt éri el. A program tíz fő pontból áll. A pártszövetség szerint a választás fő kérdése az, hogy Orbánt vagy Európát és a XXI. századot választják-e a magyarok. Szerintük a magyar társadalom évtizedek óta mesterségesen felkorbácsolt feszültségek lázában él, ezért „meg kell szabadulnunk a gyűlöletet szítók hatalmától”.

Az első pontjuk a jogállam visszaállításáról szól, majd az oktatás és egészségügy követi. Többek között átlátható és elszámoltatható kormányzást, igazságosabb családtámogatást ígérnek, mindenkinek ingyenes lenne az első diploma, eltörölnék a rabszolgatörvényt, újra tűzoltók lennének a katasztrófavédők vagy minden faluban lenne rendőr. A Fidesz erre a választásra sem készített számonkérhető programot, így azzal egyelőre nem lehet összevetni.

Márki-Zay Péter szerint valamelyik ellenzéki párt állhat amögött a közvélemény-kutatás mögött, amely szerint több ellenzéki vezető is megelőzte őt népszerűségben – mondta el az InfoRádióban. A miniszterelnök-jelölt szerint „valószínűleg a Telex is", amelyik ilyen címmel számolt be elsőként a felmérés eredményeiről.

Varga Mihály pénzügyminiszter keceli lakossági fórumon kampányolt – írta meg a Telex. Felszólalt az eurózónához való belátható időn belüli csatlakozás ellen.

„Amíg az ország fejlettsége nem ér el egy bizonyos szintet, addig csak rosszat okozna a csatlakozás”

– jelentette ki Varga Mihály. Az nem derült ki a tudósításból, hogy Varga szerint mi az a fejlettségi szint, ahol már nem csak rosszat okozna a csatlakozás, de azt „nem holnap” fogja az ország elérni.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szerint azért döntött úgy a házelnök, hogy nem fogják felolvasni a köztársaságielnök-jelöltek önéletrajzát a parlamentben, mert az ciki lenne Novák Katalin és a Fidesz számára.

„Novák Katalin megválasztása – jobban mondva fideszes kinevezése – Róna Péterrel szemben ciki”

– írta Facebookon.

Orbán Viktor leginkább képeket posztolt magáról, illetve újra bejelentette, hogy nem szeretnék, hogy energiaügyi szankciók sújtsák Putyin kormányát, mert szerinte nem ez „a magyar emberek érdeke”.

Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Vajdaságban kampányolt. Szerinte nagyon fontos, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor István személyesen „meghatározó szerepet töltsön be” a szerbiai belpolitikában.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG