Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Keddhez képest megduplázódott az új esetek száma


Koronavírusos beteget vizsgálnak a fővárosi Szent László kórházban 2020. december 15-én.
Koronavírusos beteget vizsgálnak a fővárosi Szent László kórházban 2020. december 15-én.

Kedden még ezernél is kevesebb új beteget jelentettek, de szerdára már több mint megduplázódott a számuk.

Szerdán 2 047 újabb azonosított koronavírusos beteget jelentett be az állam. Ez több mint a duplája a keddi számnak, ami még bőven ezer alatt volt.

Mellé 118 újabb olyan halálesetet is jelentettek, ahol az állam által regisztráltan a koronavírus volt a halál közvetlen oka. Meghalt egy 37 éves férfi is, akinek nem volt különösebben súlyos betegsége, magas vérnyomást és vérszegénységet jegyeztek fel az áldozat életkora mellé.

Egy kissé csökkent a kórházban ápoltak száma, most 5 646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Közülük pedig 396-an vannak annyira súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgépen vannak.

Összesen 331 768 fertőzést azonosítottak eddig nálunk, közülük 142 ezer fő pillanatnyilag is beteg.

Zajlanak az oltások is, de elég szervezetlenül történik ez a Magyar Orvosi Kamara tapasztalatai alapján. Alább bővebben is elolvashatja, hogy mire alapozzák ezt.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG