Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Több mint tízezren haltak már bele a járványba Magyarországon


Koronavírus elleni vakcinát kezelnek egy magyarországi cégnél, 2020. december 4-én.
Koronavírus elleni vakcinát kezelnek egy magyarországi cégnél, 2020. december 4-én.

Kedden is ezer alatt volt az azonosított, új koronavírusos betegek száma, egészen pontosan 870 főt jelentett az állam. Emellett 103 újabb beteg halt bele a vírusba. Így

már több mint tízezer ember magyar halt bele

a vírusba közvetlenül. Ha nem számoljuk a miniállamokat, akkor halálozási arányt tekintve a világ tíz legrosszabbul teljesítő országa közelében vagyunk, a legszegényebb, fejlődő országokat is beleértve.

Kedden egy újabb Pfizer vakcina-szállítmány-érkezik az EU jóvoltából, ami a tájékoztatás szerint újabb 39 ezer ember beoltására lesz elég.

Hétfőn annyit árult el Müller Cecília, hogy az oltások első részletét eddig 12 ezer fő kapta meg.

Magyarországon 329 721 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, közülük kicsit több mint 143 ezren számítanak aktív fertőzöttnek. Tovább nőtt a kórházban ápoltak száma, már 5 760 embernek kellett befeküdnie a koronavírus miatt. Közülük 394-en vannak épp lélegeztetőgépen.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG