Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Késelés egy bőnyi iskolában, leszúrta osztálytársát egy hatodikos diák


Az iskolai késelés a bőnyi Szent István Általános Iskolában történt, ahová nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök (képünk illusztráció)
Az iskolai késelés a bőnyi Szent István Általános Iskolában történt, ahová nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök (képünk illusztráció)

Hatodikos osztálytársát szúrta le egy lány a Győr melletti település általános iskolájában. A sérültet mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az iskola arra kérte a szülőket, hogy vigyék haza a gyerekeket. Frissítés: A sérült gyermeket megműtötték, a Telex értesülése szerint túl van az életveszélyen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés a bőnyi Szent István Általános Iskolában történt késelésről.

A Telex úgy tudja, hogy az első óra végén egy hatodikos bőnyi kislány egy kést vett elő, és hátulról megszúrta az előtte ülő, vele egy faluból származó, rétalapi osztálytársát. Ő életveszélyesen megsérült, mentőhelikopter vitte a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházba. A hírportál információja szerint a kislányt megműtötték, túl van az életveszélyen.

A szülőket a bőnyi iskola vezetése értesítette a rendkívüli helyzetről, és megkérte őket, hogy vigyék haza a gyerekeket. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet, a tankerület iskolapszichológusokat küldött a bőnyi iskolába.

A Szabad Európa főként a Covid-járvány után több cikkben foglalkozott az iskolai erőszakkal, a forráshiányos és rosszul működő iskolapszichológusi rendszerrel, valamint az iskolai erőszakra 2020-ban adott kormányzati válasszal az iskolaőrök megjelenésével.

Jármi Éva pedagógiai szakpszichológus – aki húsz évig tanított az ELTE iskolapszichológia tanszékén – 2022 októberében egy budai középiskolában történt késelés kapcsán beszélt a Szabad Európának arról, hogy az ilyen esetek is azt bizonyítják, hogy rosszul működik a rendszer, és bármikor előfordulhat hasonló. Mint mondta, az iskolapszichológusok ugyanúgy alulfizetettek, mint a tanárok, ezer körüli diák tartozik hozzájuk, nem vonzó a pálya, ezért kevés a tapasztalt szakember, rengeteg a betöltetlen státusz.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG