Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Két halálos áldozata van a járványnak, nőtt a fertőzöttek száma


Ápoló védőfelszerelésben a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én
Ápoló védőfelszerelésben a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én

Az elmúlt 24 órában 64 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon. Újabb két halálos áldozatot követelt a járvány. Rábólintott a kormány a harmadik oltásra, és egy szakmában jön a kötelező oltás.

A kormányzati járványportál adatai szerint 24 óra alatt 64 új fertőzöttet regisztráltak, velük a járvány kezdete óta összesen 808 725 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két beteg, így az elhunytak száma 30 015.

Az aktív fertőzöttek száma 36 078, kórházban 86 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

A miniszterelnök bejelentette, hogy augusztus elsejétől lehetővé válik Magyarországon is a harmadik oltás felvétele. Az egészségügyben dolgozóknak kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást, másként nem dolgozhatnak. Megpróbálják növelni az idősek és a 12-15 évesek átoltottságát.

Közben megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely szerint Magyarország újabb Pfizer-vakcinákat ad kölcsön Csehországnak, összesen 204 750 adagot. Ez a harmadik ilyen kölcsön, ahogyan arról a Szabad Európa is beszámolt, májusban és júniusban összesen 140 ezer adag Pfizert kaptak a csehek.

A mostani 200 ezer vakcinát pedig Andrej Babis cseh kormányfő kérésére küldi Magyarország.

A hivatalos tájékoztatás szerint június végéig Magyarországra összesen 6 millió Pfizer-vakcina érkezett.

Leálltak az egyik szállítmány Janssen beadásával a portugálok

Azért függesztették fel az egydózisú amerikai vakcina beadását a Lisszabontól északra fekvő Mafrában, mert többen elájultak azok közül, akiknek beadták a vakcinát. Az MTI tudósítása szerint a portugál egészségügyi hatóság pontos számot nem közölt arról, hányan lettek rosszul az oltás után, de a szállítmánnyal érkezett vakcinák beadását leállították.

Közben a WHO főtitkára arról beszélt, túl korán zárták ki annak lehetőségét, hogy a koronavírus egy laborból szabadult ki.

A Portfolio idézi az NPR hírportál cikkét, amely szerint Tedrosz Gebrejeszusz nagyobb átláthatóságot kér az ügyben Kínától, és elismerte azt is, hogy a koronavírus eredetét vizsgáló nemzetközi csapat nehezen jutott hozzá a szükséges információkhoz a kínai hatóságoktól.

XS
SM
MD
LG