Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus: 4 512 új beteg, 92 elhunyt Magyarországon


Egy orvosi maszkos asszony egy koronavírus-tematikájú grafiti előtt sétál el egy Szentpétervár közelében lévő településen 2020. november 17-én.
Egy orvosi maszkos asszony egy koronavírus-tematikájú grafiti előtt sétál el egy Szentpétervár közelében lévő településen 2020. november 17-én.

Az aktív fertőzöttek száma 121 644 fő hazánkban, az eddigi áldozatok száma 3 472.

4 512 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 161 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 92 beteg, így az elhunytak száma 3472 főre emelkedett, 36 345-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 121 644 fő.

A világon 56 202 247 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 349 339, a gyógyultaké pedig 36 146 875 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

Az Egyesült Államokban egyre aggasztóbb a helyzet

Meghaladta a 250 ezret a koronavírus áldozatainak száma az Egyesült Államokban november 18-án, és a kórházban ápoltak száma is rekordot döntött, 78 ezer ember szorul gyógykezelésre. A John Hopkins Egyetem adatai szerint november 17-én 1 707 áldozata volt az országban a járványnak, május óta nem volt ilyen magas a napi halálozás.

Az Egyesült Államok hétnapos mozgóátlaga halálozások terén 1 176, ez több mint India és Brazília adatai együttvéve. A kórházban ápolt betegek száma az elmúlt hónapban megduplázódott, az orvosok és ápolók nehezen bírják az egyre növekvő terhelést. Az államok kormányzói és helyi tisztségviselők sok helyen különintézkedéseket vezettek be a járvány megfékezésére.

A koronavírusról gyereknyelven
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:37 0:00

Trump még mindig nem hagyja felkészülni Bident

New York városban november 18-án bejelentették, hogy az iskolák azonnali hatállyal távoktatásra állnak át. Miközben a világ összes koronavírusos esetének közel az ötödét az Egyesült Államok adja, Joe Biden megválasztott elnök továbbra sem fér hozzá olyan létfontosságú adatokhoz, amik ahhoz kellenének, hogy fel tudjon készülni a koronavírus elleni harcra. Biden még mindig nem kap meg olyan adatokat, mint az orvosi felszerelések száma, vagy a vakcina disztribúciós tervei, mivel Donald Trump továbbra sem hajlandó elismerni a vereségét.

Németországban a védekezés ellen tüntetnek

Eközben Mexikóban átlépte a 100 ezret az áldozatok száma, és több mint 1 millió igazolt eset van már, ráadásul a szakértők szerint a valós szám jóval magasabb lehet.

A Pfizer gyógyszergyár bejelentette, hogy a vakcinája még az előzetes becsléseknél is hatékonyabb lehet, közel 95 százalékban védettséget ad a koronavírus ellen. Egy másik gyógyszergyár, a Moderna is biztató eredményekről számolt be a saját védőoltásával kapcsolatban.

Németországban a parlament elfogadta, hogy a kormánynak nagyobb mozgástere legyen, mivel egy apró de hangos csoport állandóan erőszakos tüntetéseket tart a járványügyi korlátozások ellen. Egy berlini tüntetésen november 17-én, nagyjából 7 ezer ember gyűlt össze, akik kövekkel és üvegekkel dobálták meg a rendőröket. Tíz rendőr megsérült és 365 ember őrizetbe vettek. Az úgynevezett „Querdenker” mozgalom szerint a járvány hazugság, amit azért találtak ki, hogy mikrochipet ültethessenek az emberekbe a védőoltás ürügyén.

Készült a Reuters, az AP, az AFP, és a dpa tudósításának felhasználásával.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG