Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hétezer fölött a regisztrált új fertőzöttek száma, a nyitásról beszélt Kásler Miklós


Koronavírus elleni oltásra érkeznek az emberek a budapesti Honvédkórházba 2021 márciusában
Koronavírus elleni oltásra érkeznek az emberek a budapesti Honvédkórházba 2021 márciusában

Legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe például egy új vírusmutáció - mondta az egészségügyért is felelős miniszter. Az elmúlt 24 órában 7263 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és elhunyt 189 beteg. A kormány április 8-ig meghosszabbította a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint eddig 1 920 347 személyt oltottak be, közülük 689 392-en már a második oltást is megkapták. Az elmúlt 24 órában 7263 új fertőzöttet regisztráltak, velük összesen 641 124 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 beteg, velük a járvány halálos áldozatainak száma 20 161 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 221 002, kórházban 12 291 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1497-en vannak lélegeztetőgépen.

Oltóbuszok Nógrádban

Kezdődik az óvodai, az iskolai és a bölcsődei dolgozók kampányszerű oltása, és elsőként Nógrád megyei kistelepüléseken mobil oltópontként megjelennek a katonai oltóbuszok a regisztráltak oltására.

A BKV új stratégiával próbálja védeni a tömegközlekedési járművek vezetőit, hétfőtől átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, a járművek első részét kordonnal zárják le.

Kásler és Merkely a nyitásról

Kásler Miklós, az emberi erőforrások egészségügyért is felelős miniszter vasárnap a HÍR TV-ben arról beszélt, hogy z ellenzék állításával szemben - miszerint összeomlott az egészségügyi rendszer - ,

"meg se rendültünk, Lombardia összeomlott".

Azt is mondta, hogy legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe például egy új vírusmutáció. Eközben Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az RTL-nek arról beszélt, hogy információi szerint lesznek különbségek a beoltottak és a vakcinát még nem kapottak között, és azok, akiket még nem oltottak be, akkor sem mozoghatnak majd kedvükre, ha a lakosság nagy része már védett lesz a koronavírussal szemben.

"Most ne jöjjenek össze a családok"

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján bejelentették, hogy a jelenlegi korlátozó intézkedések hatálya április 8-ig meghosszabbodik.

Az országos tiszti főorvos az egyéni felelősséget hangsúlyozta a közelgő húsvét miatt. Müller Cecília úgy fogalmazott, hogy rendkívül agresszívan terjed a járvány, szinte 100 százalékban a brit mutáns van jelen az országban. A tiszti főorvos az egyéni felelősséget, a higiénés intézkedések betartását hangsúlyozta és azt kérte, hogy húsvétkor lehetőség szerint csak a szűk család ünnepeljen együtt.

XS
SM
MD
LG