Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ausztria szigorított, hatalmas volt a torlódás hajnalban Hegyeshalomnál


Egy román pár várja az egyszeri különleges átjáró megnyitását, amikor hazafelé indulnak a magyar-osztrák határon Hegyeshalomban, 2020. március 17-én.
Egy román pár várja az egyszeri különleges átjáró megnyitását, amikor hazafelé indulnak a magyar-osztrák határon Hegyeshalomban, 2020. március 17-én.

Hét kilométer hosszan torlódtak fel az Ausztria felé tartó járművek hajnalban a magyar-osztrák határon, miután nyugati szomszédunk szigorúbb ellenőrzésekkel próbálja megakadályozni a koronavírus új mutációjának terjedését.

A Szabad Európa is beszámolt arról, hogy Ausztriában február 8-tól új járványügyi intézkedések érvényesek. Ennek részeként, a világban terjedő vírusmutációk behurcolásának megakadályozása, szigorították a beutazási szabályokat. Az ingázóknak heti rendszerességgel kell teszteltetniük magukat.

Az átállás nem volt zavartalan, arendőrségi portál beszámolója szerint a hajnalban az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határátkelő közelében, 7 kilométer hosszan torlódtak fel a járművek. Négy órát kellett várakozniuk a kilépésre a személyautóknak és a kamionoknak is. Ez a helyzet nem sokkal 7 óra előtt megszűnt, de azt kérik, hogy aki Ausztriába indul, az tájékozódjon a helyzetről, mielőtt autóba ül.

A 24.hu idézi Karl Nehammer osztrák belügyminiszter vasárnapi közleményét, amely szerint a járvány idején az utazásokat a minimumra kell korlátozni, és az új határrendelkezésekről az összes szomszédos ország belügyminiszterével tárgyalnak.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG