Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy pisztoly is eldördült a tiltás ellenére tartott szerb bulin


Ez a járókelő komolyan veszi a korlátozásokat, Belgrád (Szerbia), 2020. december 28.
Ez a járókelő komolyan veszi a korlátozásokat, Belgrád (Szerbia), 2020. december 28.

Nemcsak Brüsszelben szegik meg a kijárási korlátozást a bulizók. Szerbia-szerte intézkednie kellett a rendőröknek, mert nem fértek a bőrükbe az emberek. Volt olyan tévésztár, aki a közösségi médiában buktatta le saját magát. Mások állítólag a politikai kapcsolataik miatt ússzák meg a büntetést.

December 27-én a szerb rendőrség 54 embert talált egy Belgrád környéki településen szervezett privát bulin. A szerb hatóságok közleménye szerint a helyszínen egy fegyvert is lefoglaltak, amelyből az ünneplés során feltehetően több lövést is leadtak. Az ügyészség a járványügyi szabályok megszegése és a lőfegyver miatt is eljárást indított.

Laza 120 fős ünnepség

Az eset nem egyedi – talán csak a lövöldözés nem szokványos. December 23-án az ország délnyugati felében, Tutin városában egy 50 fős ünnepséget kellett feloszlatnia a szerb rendőröknek egy étteremben. Ugyanabban a városban, ugyanazon az éjjelen egy 80 fős mulatság végére tettek pontot a hatóság emberei. Máshol az országban a gyülekezési tilalom ellenére 120 ember gyűlt össze egy kis ünneplésre.

Saját magát buktatta le a tévés személyiség

Volt olyan illegális parti, ahol a résztvevők buktatták le magukat. December 27-én 10 ember gyűlt össze egy privát vacsorára, köztük Minja Miletić az N1 televízió munkatársa is. A vacsoravendégek önfeledten posztolgattak a közösségi oldalukra a buliról, aminek az lett a vége, hogy a csatornának kellett elnézést kérnie, és biztosítania a közvéleményt arról, hogy természetesen a munkatársaik is komolyan veszik a járványügyi előírásokat.

Koronapartik

A Szabad Magyar Szó a Nova.rs tudósítása alapján azt állítja, hogy szerveznek kifejezetten a járványügyi korlátozások kijátszására titkos koronabulikat is, ahová csak meghívásos alapon lehet bekerülni. Bár a jelenleg érvényes előírások szerint este kilenckor be kell zárniuk a vendéglátóhelyeknek Szerbiában, ezek az illegális bulik egész éjjel tartanak, és semmilyen előírást nem tartanak be.

A Nova.rs állítása szerint több ilyen bulit olyan szórakozóhelyeken szerveztek, amelyek egy, a szerb kormánnyal jó kapcsolatot ápoló üzletember tulajdonában vannak. A lap azt álltja, hogy bár a rendőrség szigorúan lecsap a korlátozásokat megszegőkre, ezeket a helyeket elkerülték eddig a razziák.

Készült a Szabad Európa szerb szerkesztőségének segítségével, valamint az Új Magyar Szó és a Nova.rs tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG