Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Covid – Hatezer felett az új fertőzöttek száma, újabb enyhítésre készül a kormány


Orvosok Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház koronavírus-intenzív osztályán 2021. április 2-án
Orvosok Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház koronavírus-intenzív osztályán 2021. április 2-án

Az elmúlt 24 órában 206 halálos áldozatot követelt a járvány. A kormány szerint napokon belül meglehet a 3 millió, legalább egyszer beoltott Magyarországon, akkor pedig újabb lazítási lépések következhetnek.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint a 6296 új fertőzöttel összesen 720 164 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. az elhunytak száma a 206 új halálos áldozattal 23 417-re emelkedett.

Kórházban 10 484 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1 290-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 2 835 894, közülük 1 197 685-en a második oltást is megkapták.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón arról beszélt, hogy 5-6 napon belül meglesz a 3 millió beoltott, akkor pedig jön az újabb lazítás.

Az első lépések a héten már megtörténtek, tovább lehetnek nyitva az üzletek, újra elérhetőek a szolgáltatások, később kezdődik és rövidebb ideig tart a kijárási korlátozás.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban a nemzeti konzultációra hivatkozott, amikor a lazítás lépéseit indokolta, így az iskolák és az óvodák április 19-re meghirdetett nyitását, noha utóbbiakról egyáltalán nem volt szó a konzultációban, a pedagógus érdekképviseletek pedig többször is élesen bírálták az intézkedést.

Pénteken a kormányfő már arról beszélt a közmédiában, hogy a középiskolák csak május 10-én nyitnak, és csak írásbeli érettségi lesz.

XS
SM
MD
LG