Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus: száz fölé emelkedett a halottak száma egy hét alatt


Molnár István osztályvezető főorvos egy beteget lát el az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Covid-osztályán 2021. április 23-án
Molnár István osztályvezető főorvos egy beteget lát el az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Covid-osztályán 2021. április 23-án

A legfrissebb heti összesítés szerint tovább nőtt itthon a halottak száma, de kevesebb az új fertőzött, mint előző héten. Átlépte a 47 ezret a koronavírus halálos áldozatainak száma.

Az elmúlt héten összesen 16.249 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, és meghalt 117, többségében idős, krónikus beteg – közölték a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztatóoldal szerdán. Az elhunytak száma 47.083 főre emelkedett.

Egy héttel korábban húszezer felett volt az új fertőzöttek heti összessített száma, és nyolcvanan haltak meg. Két hete szintén húszezer felett volt az új fertőzöttek száma, és 96 halottról számoltak be.

A friss közlemény szerint jelenleg az aktív fertőzöttek száma 50.543 főre emelkedett.

Kórházban 570 koronavírusos beteget ápolnak, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 2015-en vannak. Egy héttel korábban még 1501 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, és 22-en voltak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6.415.177 fő, közülük 6.201.472 fő a második, 3.892.097 fő a harmadik, 328.722 fő már a negyedik oltását is felvette.

A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti legjobban, ezért továbbra is az oltás felvételére kéri a kormány őket. Megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – olvasható a közleményben.

Vakcina továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

A közleményből az is kiderül, hogy aki Moderna-vakcinával szeretné magát beoltatni, annak érdemes sietnie, mert már az utolsó adagokat kezdték el felhasználni az oltópontokon és a háziorvosoknál. Ezt követően háromféle oltóanyag marad: Pfizer, Sinopharm és Janssen.

XS
SM
MD
LG