Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Több mint ezren kerültek kórházba a hétvégén a koronavírus miatt


Az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát készítik elő az oltáshoz az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő oltópontján 2021. március 6-án
Az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát készítik elő az oltáshoz az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő oltópontján 2021. március 6-án

Az elmúlt 24 órában 9 046-tal nőtt az új fertőzöttek száma Magyarországon és elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg. Vasárnap este újabb szállítmány Szputnyik vakcina érkezett az országba, a kormány pedig hétfőtől újabb egy héttel meghosszabbította a jelenlegi korlátozásokat.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Egy nap alatt 9 046 új fertőzöttet regisztráltak, velük összesen 580 642 főre nőtt itthon a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 451 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 188 525. Az elmúlt hétvégén több mint ezren kerültek kórházba. Kórházakban egyébként összesen 11 276 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1 340-en vannak lélegeztetőgépen.

A portál szerint 1 589 601 ember oltottak be eddig itthon, közülük 479 389-en a második oltást is megkapták. Vasárnap este újabb Szputnyik vakcina szállítmány érkezett az országba.

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa arról beszélt a TV2-ben, hogy egyelőre nem várható javulás a hazai járványadatokat illetően, sőt, a szakember azt sem tartja kizártnak, hogy egy magyar vírusmutáns is kialakul.

A szakember is megerősítette, hogy a tapasztalatok szerint a terhes nőknél súlyosabb tüdőgyulladást tud okozni a fertőzés, ezért azt javasolja, hogy a várandósok is oltassák be magukat.

XS
SM
MD
LG