Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egyre kevesebb a regisztrált új fertőzött, de 188 újabb halálos áldozatot jelentettek


Oxigénpalackok a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez
Oxigénpalackok a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez

Folyamatosan csökken Magyarországon az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A héten újabb vakcinaszállítmányok várhatók. Az oltottak száma közelít a 3,8 millióhoz, 4 milliónál pedig újabb lazítás jön.

Az elmúlt 24 órában 1 692 az új fertőzöttet regisztráltak, velük a járvány kezdete óta összesen 774 399-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A kormányzati járványportál adatai szerint kedd óta elhunyt 188 beteg, velük a járvány halálos áldozatainak száma 27 172-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 250 143, kórházban 5 907 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 702-en vannak lélegeztetőgépen.

Zajlik a tömeges oltás, főként a szombaton érkezett kínai vakcinával. A járványportál szerint a héten Moderna, Janssen, újabb AstraZeneca és Sinopharm szállítmány is várható. Mindezekkel a regisztráltak első és második körös oltását fogják folytatni.

Enyhítették a maszkviselési szabályokat az Egyesült Államokban

Keddtől maszk viselése nélkül is tartózkodhatnak kültéren, de csak kisebb csoportokban azok, akik a védettséghez szükséges összes koronavírus elleni oltást megkapták.

Ugyanakkor a beoltottaknak is maszkot kell viselniük, ha szabadban, zsúfolt nyilvános térben, zárt nyilvános helyiségekben – például bevásárlóközpontokban, imaházakban – vagy akár kisebb beltéri összejöveteleken oltott és be nem oltott emberekkel találkoznak

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ adatai szerint az Egyesült Államok lakosságának több mint 42 százaléka kapott legalább egy oltást, közülük pedig 30 százalék az összes szükséges szérumot megkapta - írja beszámolójában az MTI.

XS
SM
MD
LG