Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József, a Fidesz politikusa


Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban 2019. december 2-án.
Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban 2019. december 2-án.

Szájer december 31-ével mondott le európai parlamenti mandátumáról, döntéséről vasárnap tájékoztatta David Sassolit, a EP elnökét.

Az MTI idézi Szájer József közleményét, amelyben arról ír, hogy hosszas gondolkodás után született meg a döntés, indoklásában pedig lelki terhekre hivatkozik az 59 éves politikus. Mint írja:

"A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom."

A képviselő úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. Harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, túlnyomó részében az európai terepen dolgozott. Feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választói érdekeit képviselni - tette hozzá.

Szájer József azt is közölte: a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett szellemi területen folytatja a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát, de hogy pontosan mi lesz új feladata, arról későbbre ígért tájékoztatást.

Szájer József a Fidesz alapító tagja, 1990 és 2004 között a párt országgyűlési képviselője, majd négy cikuson keresztül az Európai Parlament tagja volt.

Jávor Benedek: eloldalgás a süllyedő hajóról

Így minősíti közösségi oldalán Szájer József lemondását egy posztban Jávor Benedek, aki 2014-ben az Európai parlamenti választásokon az Együtt-PM választási szövetség jelöltjeként szerzett mandátumot és 2019-ig képviselő volt az Európai Parlamentben.

"Szánalmas, gyáva eloldalgás a süllyedő hajóról, amibe nagy-nagy lékeket vágott személyesen Szájer József és az összes többi, aki most dezertálni próbál" - írja Jávor Benedek.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG