Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Leszedte nyomkövetőjét, és külföldre menekült Navalnij egyik volt munkatársa


Ivan Dobrotov 2022. május 7-én
Ivan Dobrotov 2022. május 7-én

Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikus korrupcióellenes alapítványának (FBK) újabb egykori munkatársa hagyta el Oroszországot, miután kemény fellépés éri a Kreml-kritikusnak és szélsőségesnek minősített, megszűnt szervezetek korábbi tagjait – írja a Current Time, a Szabad Európa egyik orosz nyelvű hírcsatornája.

Ivan Dobrotov a hétvégén Facebookon jelentette be, hogy Georgiába ment, miután eltávolította a bokájáról az elektronikus nyomkövetőt, amelynek viselésére a múlt hónapban kötelezte egy orosz bíróság, miután „orosz állampolgárok jogait és magánéletét sértő” csoport létrehozásával vádolták.

A Dobrotov elleni vád a Veszna (Tavasz) ellenzéki mozgalomban végzett munkájához kapcsolódik, és nem az FBK-val fennálló, korábbi együttműködéséhez.

„Tbilisziben vagyok, és jól vagyok. Valamikor a jövőben visszatérek Oroszországba, de egyelőre van lehetőségem világot látni és ismét valami hasznosat tenni” – írta Dobrotov Facebookon.

Navalnijnak már több munkatársa és szervezeteinek korábbi aktivistája hagyta el Oroszországot, miután egy moszkvai bíróság tavaly júniusban szélsőségesnek bélyegezte az ellenzéki vezetővel kapcsolatban álló összes szervezetet, és gyakorlatilag betiltotta őket.

Készült a Current Time tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG