Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Sajtódíjat kapott kollégánk, Keller-Alánt Ákos


Az egykori MTV-székház a Szabadság téren, 2020. november 17-én.
Az egykori MTV-székház a Szabadság téren, 2020. november 17-én.

A közmédiában működő cenzúra működésének részletes feltárásáért Magyar Sajtódíjat nyert kollégánk, Keller-Alánt Ákos. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2020 egyik legfontosabb közéleti tartalmának ítélte az oknyomozó cikksorozatát.

Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Magyar Sajtódíját nyerte el Keller-Alánt Ákos, a Szabad Európa újságírója. A MÚOSZ három éve alapított szakmai díjával a legmagasabb színvonalú újságírói teljesítményeket és alkotóközösségeket kívánja elismerni.

Kollégánk többek közt hangfelvételekkel mutatta be részletesen a közmédiában működő cenzúrát és kormánypárti kézivezérlést.

A bizonyítékok jelentős botrányt okoztak, de eddig semmilyen következménye nem lett: minden lehetséges érintett állami intézmény gyorsan elutasította azt, hogy a problémát vizsgálnia kellene. A közmédiával kapcsolatos cikkeinket összegyűjtve itt találja.

A díj indoklása szerint Keller-Alánt Ákosnak sikerült az, ami korábban Magyarországon még senkinek:

"Cikksorozatában az érintetteket megszólaltatva kézzelfoghatóvá és átélhetővé tenni a politikai cenzúra működését. A cikkek a magyar sajtó teljes (nem kormányoldali) részét bejárták, és világszerte figyelmet keltettek. A cikksorozat a tavalyi évben az egyik legfontosabb közéleti tartalom volt a hazai médiában/médiáról."

A Szabad Európa újságírója mellett a Telex szerkesztősége, és Lukács Csaba, a Magyar Hang újságírója és lapigazgatója kapta meg a díjat.

XS
SM
MD
LG