Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Már a 43 ezerhez közelít a járvány magyarországi halálos áldozatainak száma


Oltásra érkező férfi az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika VIII. kerületi, Tömő utcai épületénél 2021. november 24-én
Oltásra érkező férfi az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika VIII. kerületi, Tömő utcai épületénél 2021. november 24-én

Magyarországon az elmúlt 24 órában 8883 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 97 beteg. A dolgozók koronavírusos megbetegedése miatt átmenetileg bezárták Mohácson a szülészeti osztályt.

Az újonnan regisztráltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 1.730.366-ra emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig 42.851-re.

A kormányzati járványportál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 209.035. Kórházban 5166 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 203-an vannak lélegeztetőgépen.

Felvételi zárlat a mohácsi kórház szülészetén

Olyan sok dolgozó lett koronavírusos az intézményben, hogy átmenetileg bezárták az osztályt. Az intézkedést Csizmadia Csaba, a kórház főigazgatója jelentette be a kórház honlapján.

A közleményben a főigazgató azt írja, hogy 2022. február 15-től a Covid–19 okozta dolgozói megbetegedések következtében kialakult humánerőforrás-hiány miatt átmenetileg felvételi zárlat lépett életbe.

A járóbeteg-szakrendelések továbbra is működnek, a fekvőbeteg-ellátás a Pécsi Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján történik. Az intézkedés várhatóan két-három hétig lesz érvényben.

Ausztria a tesztelés világbajnoka

Ausztriában tavaly és az előző évben csak a központi költségvetésből összesen legkevesebb 2,6 milliárd eurót költöttek koronavírustesztekre – szemlézte a Kronen Zeitung cikkét az Azonnali.hu.

Az osztrák lap szerint ezekkel a paraméterekkel Ausztria méltán tekinthető „a tesztelés világbajnokának”, hiszen naponta nagyságrendileg félmillió tesztet végeznek el az alpesi országban. Összehasonlításképpen: Magyarországon a 444 adatai szerint február 14-én mindössze 7685 tesztet végeztek.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG