Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Már mindenki számára elérhető a Pfizer új emlékeztető oltása az omikron ellen


A Pfizer–BioNTech Covid–19 BA.4 és BA.5 omikron-alváltozat elleni emlékeztető oltásának ampullája
A Pfizer–BioNTech Covid–19 BA.4 és BA.5 omikron-alváltozat elleni emlékeztető oltásának ampullája

Enyhén emelkedett a halottak száma egy hét alatt az előző héthez képest, és az új fertőzöttek száma is nőtt. A kormány tájékoztatása szerint a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, az aktív fertőzöttek száma az elmúlt hetekhez képest tovább csökkent.

Az elmúlt héten összesen 12.307 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2.082.750 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 48, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47.457 főre emelkedett – közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Egy hete 42 volt a halottak száma a heti összesítésben, és 11.596 az új fertőzötteké.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2.001.729 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 33.564-re csökkent.

Kórházban jelenleg 923 koronavírusos beteget ápolnak, közülük tizennégyen vannak lélegeztetőgépen. Egy héttel korábban 831-en voltak kórházban, és tízen lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6.417.738 fő, közülük 6.203.972 fő a második, 3.896.501 fő a harmadik, 340.651 fő már a negyedik oltását is felvette.

A kormányzati tájékoztatás szerint már elérhető megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

A közlemény szerint megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

  • 16x9 Image

    Kertész Ádám

    Kertész Ádám a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének külsős újságíró munkatársa. Több mint húsz éve van a pályán, ezalatt számos szerkesztőségben dolgozott, egyebek mellett az InfoRádió, a Független Hírügynökség, a Kossuth rádió, a TV2, a Hír TV és több online hírportál munkatársa is volt.
    Vezetett rádióműsort, szerkesztett tévéműsort, tudósított, riportokat készített híradókba, hírműsorokba, cikkeket írt, hírt szerkesztett, a szakma szinte minden területén szerzett tapasztalatokat.

XS
SM
MD
LG