Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mától lehet online időpontot foglalni oltásra, de egyelőre csak Sinopharmra


Eldőlt, hogy Magyarországon is oltják a 16-18 éves korosztályt, kizárólag Pfizer vakcinával
Eldőlt, hogy Magyarországon is oltják a 16-18 éves korosztályt, kizárólag Pfizer vakcinával

Továbbra is 200 fölött az elmúlt 24 óra koronavírus okozta halálos áldozatainak száma, közben már a nyitás következő köréről beszélt a miniszterelnök. Pénteken megnyílt az online oltási időpontfoglaló.

A kormányzati járványportál adatai szerint az elmúlt 24 órában 3 427 új fertőzöttet regisztráltak, velük a járvány kezdete óta összesen 764 394 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunytak 207-en, velük a járván halálos áldozatainak száma 26 208 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 264 039. Kórházban 7 177 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 3 508 846, közülük 1 490 478-an kapták meg a második oltását is. A kormány adatai szerint ez azt jelenti, hogy az eddig regisztráltak 71 százaléka már megkapta az oltást.

Mától minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező személy tud interneten időpontot foglalni oltásra, de most csak kifejezetten a kínai Sinopharm vakcinával történő oltásra, jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára.

Mint arról korábban a Szabad Európa is beszámolt, a napokban kétszer is nagy mennyiségű Sinopharm vakcina érkezik Magyarországra, az első szállítmány vasárnap jön.

Közben eldőlt, hogy Magyarországon is megkezdik a 16-18 év közöttiek oltását. A fiataloknak kizárólag Pfizer vakcinát adhatnak be - közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor megerősítette, hogy vizsgálják a 12-16 évesek oltásának lehetőségét is, erről azonban még nincs döntés.

XS
SM
MD
LG