Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Még egy nap és eljöhet a maszk nélküli világ


Fürdőzők a Római strandfürdőben 2021. június 29-én
Fürdőzők a Római strandfürdőben 2021. június 29-én

Második napja nincs halálos áldozata itthon a járványnak. Továbbra is lassú az oltási tempó, de a miniszterelnök szerint pénteken meglehet az 5,5 millió legalább egyszer beoltott, akkor szombaton életbe lépnek az újabb lazítások.

Az elmúlt 24 órában 37 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 197 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában 76 kórházban ápolt koronavírusos betegről beszélt, a kormányzati járványportálon viszont 98 szerepel, közülük 22-en szorulnak gépi lélegeztetésre.

A beoltottak száma 5 495 888 fő, közülük 4 973 210 fő már a második oltását is megkapta.

Az oltási tempó tehát a számok alapján továbbra is lassú, noha már kihirdették a kormányrendeletet a korlátozások feloldásának újabb köréről, az csak a 5,5 millió beoltott elérésének másnapján léphet életbe. A miniszterelnök szerint ez a szám péntek délután, este meglehet.

Így várhatóan szombaton életbe léphetnek a további enyhítések, köztük az, hogy néhány helytől, például kórházaktól eltekintve, már zárt térben sem kötelező a maszk, megszűnik az üzletekre vonatkozó létszánkorlát és védettségi igazolvány nélkül lehet éttermeket, szállodákat látogatni.

Magyarország péntektől megnyitja az oltás lehetőségét az országgal közös határok mentén élők számára is. A kormány egy hete jelentette be, hogy a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét a magyar határok mentén élőkre is függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar.

XS
SM
MD
LG