Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Meghalt az online oktatásra áttért nyíregyházi iskola egyik koronavírusos tanára


Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete.
Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete.

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban november 13-ig online oktatnak, miután több diák és tanár is koronavírusos.

Hatalmas intézményről van szó, az iskola közösségi oldalának adatai szerint a Nyíregyházi Egyetem fenntartásában működő tizenkét évfolyamos általános iskolai és nyolc-, valamint négyosztályos gimnáziumi képzést kínáló iskolában 105 pedagógus irányítása mellett 1075 diák tanul.

Mint arról az iskola igazgatójának, Komáromi Istvánnak a Facebook-posztja alapján szerkesztőségünk is beszámolt, az iskola keddtől azaz november 3-tól digitális munkarendre tért át a tanárok és a diákok tömeges megbetegedése miatt. Az igazgató november 13-ig rendelte el a tantermen kívüli digitális oktatást, miután a tizenkét évfolyamon tizennyolc diák fertőződött meg a vírussal, a 105 pedagógus közül pedig tizenháromnak lett pozitív a koronavírus-tesztje lett.

Azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a tanulók otthoni elhelyezését, az iskola korlátozott létszámban felügyeletet biztosít.

Az intézmény vezetője a 444 hírportálnak megerősítette, hogy a hétvégén meghalt az iskola egyik tanára. A tanárnő október 18-a óta nem látogatta az iskolát, pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért karanténban volt otthon. Később kórházba került, a hétvégén pedig egészségügyi problémái miatt meghalt - idézi a hírportál Komáromi Istvánt.

A Szabad Európa budapesti szerkesztősége is kereste az iskolaigazgatót a betegek számával, az iskola fertőtlenítésével és az online oktatásra átállással kapcsolatban, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

XS
SM
MD
LG