Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megugrott a halottak és a fertőzöttek száma


Ápoló a fehérgyarmati kórház koronavírus-osztályán 2021. április 2-án
Ápoló a fehérgyarmati kórház koronavírus-osztályán 2021. április 2-án

Kedden 74 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 4-gyel emelkedett a járvánnyal összefüggésbe hozható halálesetek száma. Az országos tiszti főorvos szerint a koronavírus variánsai okozhatják az új megbetegedések többségét, és a delta variáns veszi át a vezető szerepet Magyarországon.

Az elmúlt 24 órában igazolt 74 új fertőzöttel a járvány kezdete óta összesen 809 362 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A négy újabb halálos áldozattal az elhunytak száma 30 025-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 32 356. Kórházban 70 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Már a héten lehet regisztrálni a harmadik oltásra

A harmadik oltás felvétele augusztus 1-től lehetséges. Erre a hét második felében az www.eeszt.gov.hu oldalon foglalhatnak időpontot azok, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást.

Az országos tiszti főorvos elsősorban a veszélyeztetett csoportok tagjainak ajánlja a harmadik oltást. Engedélyezte a vakcinák keverését is, hogy melyik után mit lehet harmadikként beadni, arról az alábbi cikkben írtunk.

Átveszi az irányítást a delta variáns

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt a közmédiában, hogy a delta variáns veszi át a vezető szerepet és ez okozza majd a megbetegedések 80-90 százalékát Magyarországon. Eddig 58 esetben azonosították a koronavírus delta variánsát a magyar mintákban.

Az esetszámok az elmúlt hetekben 20 százalékkal emelkedtek, ez emelkedő tendencia a szennyvízadatokban is megmutatkozik; mind a három budapesti mintavételi helyen, illetve négy vidéki nagyvárosban – Pécs, Miskolc, Szekszárd, Salgótarján – nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a vízmintákban.

XS
SM
MD
LG